Minister wil meer handel in Turkse Lira

1
363
Het nieuwe teken voor de Turkse Lira
Het nieuwe teken voor de Turkse Lira

Turkije wil de in-en export in Turkse Lira’s verhogen, zo kondigde minister van Economische Zaken Zafer Çağlayan aan. Hij hoopt dat de Turkse munteenheid hierdoor in de toekomst zal uitgroeien tot een voorkeurseenheid in de internationale handel.

De toename van het gebruik van de Turkse Lira in de buitenlandse handel zal volgens minister Çağlayan de erkenning van de munt en het nieuwe symbool van de Lira helpen te vergroten. De minister voert momenteel een strategisch beleid dat Turkije’s positie als een betrouwbaar en veilig economisch centrum moet verbeteren.

Çağlayan:

De Lira als voorkeursvaluta is onderdeel van Turkije’s missie om tot de top 10 wereldeconomieën te behoren in 2023.

Hoewel het ministerie is gericht op een grotere handel in Lira’s, vond in de eerste zes maanden van 2012 nog 46 procent van de Turkse export plaats in Amerikaanse Dollars. Daarnaast werd 48 procent van uitvoer transacties gedaan in Euro’s en slechts 2,8 procent Turkse lira’s.

Volgens academische studies hebben factoren zoals de specifieke kenmerken van een industrie, de regionale handelsstructuren, [het gebruik van] een munt die internationaal kan worden gebruikt, de macro-economische stabiliteit en liquiditeit invloed op de keuze om te handelen in een bepaalde valuta.

Het is nu dus aan Turkije om ervoor te zorgen dat de Turkse Lira uitgroeit tot een voorkeursvaluta op de internationale markt.

1 REACTIE

  1. Dit is echt een zeer belangrijk bericht.

    Kijk naar Amerika, alle olie wordt in Dollars gekocht en verkocht. Dus alle landen moeten Dollar in huis hebben…. gevolg groot vraag naar Dollar….

    Gevolg….Amerika kan Dollars blijven drukken zonder iets tegenover te zetten….dus zonder Productie of enige toegevoegde waarde kunnen ze een wereldmacht zijn doordat ze een groot economie hebben gebaseerd op de dollar…vraag.

    Mehmet

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Houd mij op de hoogte van nieuwe reacties. Of abonneer zonder te reageren.