Minister drinkt live op tv melk om angst bij het volk weg te nemen

1
734

Mehmet Mehdi Eker, de Turkse minister van Landbouw en Veeteelt dronk vrijdag live op televisie een glas melk om de geruchten dat deze kankerverwekkend is, de kop in te drukken.

Volgens de minister kunnen moeders de melk gewoon veilig aan hun kinderen geven, zonder bang te zijn voor kankerverwekkende stoffen.

Eker is boos dat de media de geruchten over kankerverwekkende stoffen in melk zo opgeblazen hebben.
“Men heeft een zinnetje volledig uit de context getrokken en er een headline van gemaakt. Inmiddels heeft het ministerie al medegedeeld dat de geruchten niet waar zijn. De melk wordt zorgvuldig bewerkt en gecontroleerd voordat deze wordt verkocht” Aldus Eker.

De minister ontkende al eerder de geruchten dat de Turkse melk leverkanker, hepatitis en levercirrose zou kunnen veroorzaken omdat er sporen van antibiotica en alfa-toxine M1 in de melk zou zijn aangetroffen.

Uiteindelijk is er maar een incident geweest waarbij sporen van antibiotica en alfa-toxine M1 in de melk zijn gevonden. Dit was vorig jaar en dit productiebedrijf is allang gestraft voor de manier waarop zij de melk op de markt brachten.

1 REACTIE

  1. Bedankt voor de info.
    Wij hebben onlangs een uitgebreid stuk online gezet op onze website over Levercirrose.
    Graag nodig ik u uit om een kijkje te nemen.
    Met vriendelijke groet,
    Rob

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Captcha verification failed!
Captcha gebruikersscore mislukt. Gelieve ons te contacteren!