login: wachtwoord: [wachtwoord kwijt - registreren]

Minister Bayraktar onthult Turkije’s milieuproblemen

Minister van Milieu en Ruimtelijke Ordening Erdoğan Bayraktar, heeft de top milieuproblemen van alle regio’s in Turkije in kaart gebracht.

Zoals zoveel grote landen, heeft ook Turkije moeite met de aanpak van milieuproblemen. Het grootste milieuprobleem in de provincies Balıkesir, Bilecik, Bursa, Çanakkale, Kırklareli, Sakarya, Istanbul en Tekirdağ is waterverontreiniging. In Edirne, Kocaeli, Yalova en de Marmara regio, is luchtverontreiniging de grootste zorg.

Van het Middellandse Zeegebied, kampen vooral de provincies Adana, Isparta, Kahramanmaraş en Osmaniye met luchtvervuiling. Mersin en Hatay hebben vooral last van waterverontreiniging en bodemverontreiniging. Alanya heeft problemen om het stedelijk afval te verwerken en ook industrieel afval is een probleem.

De minister benadrukte tijdens de bekendmaking van de gegevens voornamelijk de negatieve effecten van ongecontroleerde verwerking van vast stedelijk afval. Er zijn in Turkije namelijk heel wat steden die hier mee te maken hebben. Sterker nog, het is het belangrijkste milieuprobleem in Agri, Erzincan, Erzurum, Hakkari, Muş, Tunceli, Diyarbakır, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak, Bolu, Giresun, Ordu, Sinop, Gümüşhane, Trabzon en Düzce.

Wat betreft Centraal-Anatolië, worstelen Ankara, Konya, Sivas, Aksaray en Kırıkkale met luchtvervuiling en hebben Çankırı, Niğde, Yozgat en Karaman last van waterverontreinigingsproblemen. Stedelijk en industrieel afval is een groot probleem voor Kayseri, Kırşehir en Nevşehir. Het grootste milieuprobleem in de stad Eskişehir is geluidsoverlast.

In de Egeïsche regio bevindt zich de meeste luchtvervuiling in Afyonkarahisar, Denizli, Manisa en Muğla. Het beheer van afvalstoffen is de belangrijkste kwestie in Izmir en Uşak, terwijl in Aydın waterverontreiniging is geconstateerd.

Er zijn 4 reacties

Leej Kara

Toen ik nog een kind was, kampte Ankara met luchtvervuiling en nog steeds…’t was toen wel heeeel erg…

Jolanda Güngör-van Deursen

Er is een hoop te doen, kolay gelsin. Maar zelf kun je ook al meehelpen met kleine dingen.

Yusuf

Tijd om die ouderwetse auto’s zoals ford transit, dogan, oude vrachtwagens weg te doen…
Allemaal rijden ze zonder roetfilter en verwacht ook niet dat ze allemaal tijdig hun motorolie en de motor controleren op vervuiling…

hoi

hoi :tooth: :tooth: :tooth: :tooth: :tooth: :tooth: :tooth: :tooth: :tooth: :hup: :hup: :hup: :hup: :hup: :hup: :hup: :hup: :hup: :hup: :evil: :hup: :turk: :lolflag: :loller: :ned: :tooth: :smash: :tooth:

Plaats Reactie

Houd mij op de hoogte van nieuwe reacties. Of Abonneer jezelf op deze discussie zonder te reageren.

:zonnen: :yeeeh: :worship: :wop: :wink: :uncheer: :twosome: :turk: :tooth: :tongue: :smash: :shutup: :roll: :oops: :oo: :ned: :mrgreen: :loller: :lolflag: :lol: :lekker: :hup: :huh: :heet: :evil: :eten: :emo: :duivel: :cry: :clown: :cheer: :bwuh: :biertje: :P :D :?: :-| :-? :) :( :!: 8-O 8)