Home Nieuws Miniatürk steeds populairder

Miniatürk steeds populairder

2
371

De Turkse versie van Madurodam, Miniatürk, heeft een enorme groei in bezoekersaantallen doorgemaakt. Sinds de oprichting tien jaar geleden is het park aan de Gouden Hoorn steeds groter geworden en de bezoekers komen uit binnen en buitenland om Turkije in kleine schaal te mogen aanschouwen.

Wie kan het zich niet herinneren, als kind Madurodam bezoeken en totaal verbijsterd zijn over de kleine huisjes, molentjes en treintjes die samen een heel land weergeven. Natuurlijk is Turkije even wat groter dan Nederland, dus is het als bezoeker dan een stuk moeilijker om het hele land te zien. Miniatürk biedt zo een leuke oplossing voor het hele gezin.

Het park heeft inmiddels 122 gebouwen en biedt een beeld van het land nu en hoe het er in de Ottomaanse tijd heeft uitgezien. Men kan dingen tegenkomen van buiten de huidige landsgrenzen van Turkije. De schaal van de gebouwen is ongeveer  1 op 25.

In de laatste jaren is het openbaar vervoer in Istanbul een stuk beter geworden waardoor het park goed te bereiken is. Dit is dan ook één van de redenen dat het bezoekersaantallen met ruim 300 procent zijn toegenomen in de laatste drie jaar.

Als je een bezoek gaat brengen aan het park, vergeet dan niet een foto te maken op de brug over de Bosporus of voor een van de vele andere minigebouwen.

Website: http://www.miniaturk.com.tr/

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Houd mij op de hoogte van nieuwe reacties. Of abonneer zonder te reageren.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.