Metro Istanbul gaat 24 uur per dag rijden

0
2465

Sinds 30 augustus rijden 6 metroverbindingen in Istanbul 24 uur per dag. Althans, in de startfase van het project nog alleen in de weekenden en op feestdagen. Een belofte die de nieuwe burgemeester van de stad, Ekrem İmamoğlu, maakte tijdens zijn verkiezingscampagne.

Istanbul is eigenlijk al een echte 24-uursmetropool. Daar hoort dan ook een metrolijn bij die 24 uur per dag rijdt. Sinds eind augustus is de stad hiermee gestart in de weekenden en op feestdagen. Als onderdeel van het 24-uurs ov-traject zullen ’s nachts ook een tiental buslijnen door blijven rijden.

De metro’s rijden tijdens deze extra dienstregeling 3 keer per uur, oftewel om de 20 minuten. Voor mensen die ’s nachts van de metro gebruik willen maken geldt wel een nachttarief. Dit tarief gaat in om 00.30 uur. Voor een ritje middernacht wordt twee maal het dagtarief berekend. Vanaf 05.30 uur is het normale dagtarief weer van toepassing.

De volgende 6 metrolijnen doen met de nieuwe dienstregeling mee; M1A Yenikapi-Ataturk Airport, M1B Yenikapi-Kirazli, M2 Yenikapi-Haciosman, M4 Kadikoy-Tavsantepe, M5 Uskudar-Cekmekoy en M6 Levent-Bogazici University / Hisarustu.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Captcha verification failed!
Captcha gebruikersscore mislukt. Gelieve ons te contacteren!