Met goud bedekte koffie bij nieuwe coffeeshop ‘Kapicciiiiinoo’ van Nusret

0
1816

Nusret opent zijn eerste coffeeshop in Istanbul. Na maandenlange voorbereidingen en onderhandelingen met lokale producenten en het zorgvuldig selecteren van koffiebonen opent “Kapicciiiiinoo” vandaag haar deuren.

De Turkse chef-kok Nusret Gökçe, wereldwijd bekend als Salt Bae, opent vandaag de eerste vestiging van zijn nieuwe koffieketen Kapicciiiinoo. Het eerste café is gevestigd in het Park Hyatt Maçka Palas hotel in Istanbul.

Naast verschillende soorten koffie zullen in het café ook thee, verse fruit smoothies en detox-drankjes geserveerd gaan worden. Er is daarnaast ook nog keuze uit allerlei verschillende gebakjes, koekjes en toetjes.

Het café valt op door het ontwerp in de Art Nouveau / Retro stijl; je waant je eigenlijk een beetje in Italië. Een aantal filmpjes werden gisteren geplaatst op het Instagram account van Nusret, waar de chef-kok op moment van schrijven meer dan 46.3 miljoen volgers heeft.

Gold Kapicciiiinoo

Een met goud bedekte cappuccino zal de meest opvallende koffie gaan worden in de nieuwe coffeeshop. De prijzen zijn nog niet bekend maar je zult voor een Gold Kapicciiiinoo waarschijnlijk wel diep in de buidel moeten tasten. In het steak-house van de chef-kok in Dubai werd omgerekend zo’n 35 Euro betaald voor een kopje koffie bestrooid met goudpoeder.

Winst voor de helft naar goed doel

“Het merk Kapicciiiiinoo, waar ik al heel lang aan werk, is eindelijk werkelijkheid geworden. Ik ben heel gelukkig. Kapicciiiiinoo zal dè plek worden om de dag goed te beginnen. Kapicciiiiino gaat het eerste jaar 50% van de inkomsten doneren aan de Turkse Kinderbescherming. Elke koffie die je drinkt, draagt een steentje bij aan het geluk van onze kinderen”, aldus Nusret.

Van afwashulp tot multimiljonair

Nusret begon ooit als afwashulpje in een restaurant na het verlaten van school. Maar na het starten van zijn eigen restaurantketen op 27-jarige leeftijd kwam daar verandering in. Zijn ‘zoutstrooi-filmpjes’ gingen viraal op het internet en hij opende wereldwijd nieuwe vestigingen zoals in Londen, Dubai, Quatar en New York. In 2022 wordt zijn vermogen geschat op zo’n 70 miljoen dollar.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Captcha verification failed!
Captcha gebruikersscore mislukt. Gelieve ons te contacteren!