login: wachtwoord: [wachtwoord kwijt - registreren]

Mening van experts verdeeld na laatste aardbeving Marmara

post thumbnail

De aardbeving van 5.2 op de schaal van Richter die in de Marmara Zee plaatsvond op maandagavond, wekt bij verschillende deskundigen de vraag op of de aardbeweging een aanloop kan zijn naar meerdere aardbevingen.

Hoewel de experts van het belangrijkste seismologisch observatorium van het land, Kandilli, zeggen dat de aardbeving gewoon was voor de Marmara Zee, geloven andere wetenschappers dat er meer seismische activiteit onderweg zou kunnen zijn.

“Dit is normale activiteit voor de Marmara Zee,” zei Doğan Kalafat, directeur van het Kandilli Observatorium. “Er is geen reden om nu paniek te veroorzaken. Ik adviseer onze burgers kalm te blijven.”

Anderen geven toch wel aan dat alertheid op zijn plaats is hier. “Het epicentrum van de aardbeving ligt op een van de punten die een grotere schok zou kunnen veroorzaken. Het zou een kleine op zichzelf staande beving geweest kunnen zijn, maar misschien is het wel de voorbode van een grotere”, zegt Şükrü Ersoy, hoofd van het Natural Sciences Research Center. “Door deze beving is immers gebleken dat de breuklijn actief is.

De aardbeving, die 6,9 kilometer onder de zeebodem plaatsvond werd gevolgd door zeven naschokken. Deze veroorzaakte gelukkig geen schade of verwondingen, maar in een groot gebied, waaronder Istanbul, werden de trillingen gevoeld.

“Het lijkt alsof het schokte op dezelfde breuklijn, van welke we verwachten dat hij zal breken. Ik kan niet zeggen dat er niets gaat gebeuren, maar het is moeilijk om ​​dergelijk commentaar te geven over deze kwestie”, zei Oğuz Gündoğdu van de Geofysica afdeling op Istanbul’s universiteit.

Maar geofysica expert Ahmet Ercan zei dat de schok een kleine aardbeving was die niet zou leiden tot een grotere.

“Er is niets om bang voor te zijn”, zei Ercan. “De grote aardbeving die verwacht wordt in Istanbul is er een die we van tevoren kunnen voorspellen. Op dit moment verwachten we nog geen grote.”

Er zijn 6 reacties

Addik Zwiers

Laten we hopen dat het rustig blijft.

Marloes Mak

Ik voelde me bed trillen!!! Brrrr

Ingrid Otterspoor

ik hoop- het niet maar de aarde is behoorlijk in beweging

Serpil Karayetis

Vergeten doe ik niet, de aardbeving van 17/8/99. Hoop dat ik het niet nog eens mee maak. Lichamelijk en geestelijk.

Jolanda Güngör

Het lijkt me echt vreselijk. Hoop en bid dat er geen grote aardbeving komt, waar dan ook.

serpil

Het verbaasd mij niet dat de meningen verschillen, dit gaat al sinds de aardbeving van 17/8/99 zo.

Plaats Reactie

Houd mij op de hoogte van nieuwe reacties. Of Abonneer jezelf op deze discussie zonder te reageren.

:zonnen: :yeeeh: :worship: :wop: :wink: :uncheer: :twosome: :turk: :tooth: :tongue: :smash: :shutup: :roll: :oops: :oo: :ned: :mrgreen: :loller: :lolflag: :lol: :lekker: :hup: :huh: :heet: :evil: :eten: :emo: :duivel: :cry: :clown: :cheer: :bwuh: :biertje: :P :D :?: :-| :-? :) :( :!: 8-O 8)