Mega schoolcampus voor provincie Siirt

1
710

Als onderdeel van de investeringen voor het verbeteren van onderwijs in Turkije is een enorm project van start gegaan. Een schoolcampus voor maar liefst 30 duizend leerlingen zal gebouwd gaan worden in de provincie van Siirt. Dit maakte lokaal AKP parlementslid Osman Ören bekend.

De extra investeringen moeten gaan zorgen voor beter onderwijs in Turkije. Deze nieuwe schoolcampus in Siirt, waar 11 camp (middelbaar onderwijs) scholen zich zullen huisvesten, moet hier ook een steentje aan bijdragen. In het district van Aydınlar zal de campus gebouwd gaan worden op een stuk grond van 430.000 m2. Naar schatting kunnen er straks zo’n 2000 docenten aan het werk.

Op het enorme complex zullen naast de 11 Lise gebouwen onder andere ook gymzalen, sportsalons, tennisbanen, voetbalvelden, volleybalvelden, zwembaden en rond de 30 eetcafés en restaurants aanwezig zijn.

10 van dit soort campussen in Turkije

Het plan is om dit soort schoolcampussen straks in nog 9 andere grote provincies te bouwen. De oude schoolgebouwen van de Lise in de steden zelf zullen dan gebruikt gaan worden als basisschool. Er is ook ophef ontstaan omdat de complexen buiten de stad worden gebouwd, maar als compensatie wordt gratis openbaar vervoer geregeld voor de leerlingen.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Captcha verification failed!
Captcha gebruikersscore mislukt. Gelieve ons te contacteren!