Meesterbreinen klaar voor Nationale Wetenschap Olympiade

1
618
Meesterbreinen klaar voor Nationale Wetenschap Olympiade
Meesterbreinen klaar voor Nationale Wetenschap Olympiade

Ook dit jaar organiseert Turkije de Nationale Wetenschap Olympiade. Dit is gelijk een goede voorbereiding op de Internationale Spelen van volgend jaar. De Turkse deelnemers zijn klaargestoomd door het TUBITAK in Afyonkarahisar.

Momenteel zijn de jonge meesterbreinen bezig met de laatste voorbereidingen voor de twintigste Wetenschap Olympiade, georganiseerd door TUBITAK.

Deze olympiade valt samen met de voorbereidingen van de 17e Nationale Wiskunde Olympiade voor middelbareschool-leerlingen. De winnende scholieren die uitblinken in informatica, biologie, natuurkunde, scheikunde en wiskunde, worden naar kamp gestuurd ter voorbereiding op de Internationale Wetenschap Olympiade van volgend jaar.

Om zich klaar te stomen voor de Nationale Wetenschap Olympiade namen in totaal 256 studenten uit 20 steden en 78 verschillende scholen extra lessen in de zomer.

De winnende meesterbreinen zullen deze winter, wanneer de andere kinderen een paar weken vrij hebben, nogmaals extra lessen volgen. Zij zullen uiteindelijk Turkije vertegenwoordigen volgend jaar.

Degenen die een medaille weten te behalen op de Internationale Olympiade, profiteren van een directe plaatsing op een van de Turkse universiteiten, zonder dat zij een toelatingsexamen hoeven te halen.

1 REACTIE

  1. Binnen enkele weken starten de lessen van de middelbare scholen weer en dat betekent ook de start van een nieuw olympiadejaar! Steeds meer docenten geven de biologie olympiade (en andere olympiades) een vast plekje in hun lesprogramma en hun PTA’s en dat is een mooie ontwikkeling. Om dit te kunnen doen is er natuurlijk wel behoefte aan de jaaragenda van de olympiade. Deze staat vanaf vandaag online .

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Captcha verification failed!
Captcha gebruikersscore mislukt. Gelieve ons te contacteren!