Meer stadsparken in de Turkse steden

2
820
Hidiv Kasri Beykoz
Hidiv Kasri Beykoz

Hoewel Turkije een mega groei van zijn steden doormaakt, wordt het groen in de steden niet vergeten. Het ministerie van bosbouw en waterwerken maakte deze week bekend grote stadsparken aan te gaan leggen in de Turkse stedelijke gebieden.

Elke Nederlander in Turkije kent ze, de kleine parkjes met een grasveldje, wat roestvrij stalen fitness apparaten voor de sportfanaten, een mini-atletiek baantje eromheen en verpakt in een dichtgebouwde wijk vol luxe appartementen. Turkije staat er werkelijk vol mee, van de toeristische kust tot het oosten, de mini parkjes zijn overal.

Nu gaat er echter verandering in komen met grotere parken door de aanplant van bosrijke omgevingen midden in de stedelijke gebieden. Istanbul als grooste stad van Turkije krijgt er zelfs twee. De parken zullen zelfs van lange fietspaden wandelroutes worden voorzien, maar natuurlijk wordt er ook horeca in geplaatst om mensen van eten en drinken te voorzien omdat de traditionele Turkse barbeque ten strengste verboden zal zijn.

Uiteindelijk moeten er 120 van deze parken worden aangelegd in de 81 provincies van Turkije, waarvan op dit moment er reeds 70 gereed zijn.

2 REACTIES

  1. Daar mag nederland wel een voorbeeld aan nemen.

    Hier (in mijn stad) zie je alleen maar een leeg grasveld met wat bomen en ook nog eens geen bankjes, geen prullebakken, geen speeltuin, zelfs geen bloemen, helemaal niets alleen een wandelpad. En we hebben nog veel van zulke grasvelden ook. Oja niet te vergeten de speeltuintjes zonder bankjes of hele grote speelvelden met 3 toestellen :/

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Captcha verification failed!
Captcha gebruikersscore mislukt. Gelieve ons te contacteren!