Meer dan half miljoen sporttoeristen naar Turkije in 2014

0
829

In 2014 trok Turkije meer dan een half miljoen sporters naar het land voor een vakantie. Dat blijkt uit cijfers die de Vereniging van Turkse Reisbureaus (TÜRSAB) deze week publiceerde.

Toeristen die naar Turkije komen, speciaal om een sport te beoefenen, geven in verhouding met normale vakantiegangers meer dan twee keer zo veel geld uit tijdens hun verblijf. Een gemiddelde toerist geeft zo’n 800 dollar uit tijdens zijn vakantie in Turkije, terwijl een sporter 1650 dollar spendeert.

Van het totaal aantal toeristen dat naar het land komt is het sporttoerisme slechts 1,5 procent. In sommige landen ligt dit percentage op meer dan 20 procent. Een sector waar dus nog enorm in geïnvesteerd moet worden, aldus Başaran Ulusoy, voorzitter van de vereniging.

Voetbalteams

Veel professionele voetbalteams, waaronder ook een aantal uit de Nederlandse eredivisie, overwinteren elk jaar bijvoorbeeld in Belek. Doordat de temperatuur er aangenaam is, er mooie voetbalvelden zijn en de prijzen gunstig zijn, is deze regio erg populair. Meer dan 1000 voetbalteams bezochten Turkije in 2014.

Golfers

Hetzelfde geldt voor golfers. Er zijn tientallen resorts met een all-inclusive golf pakket. Uit de cijfers blijkt dat er meer dan 160.000 toeristen een bezoek brachten aan Turkije, speciaal voor de golfbanen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Captcha verification failed!
Captcha gebruikersscore mislukt. Gelieve ons te contacteren!