login: wachtwoord: [wachtwoord kwijt - registreren]

Meer dan 50.000 scoren nul punten op toelatingsexamen universiteit

post thumbnail

Volgens de resultaten van de toelatingstest van dit jaar tot het hoger onderwijs van Turkije, scoorden 50.805 studenten nul punten voor het examen. Dat betekent dat zij dus geen enkele vraag juist beantwoord hebben.

Dit jaar hadden 1.895.476 studenten zich aangemeld voor het toelatingsexamen. Hiervan kwamen er echter 57.742 niet opdagen op de examendatum. De hoogste cijfers werden gescoord in Burdur, Ankara en Karabük. De steden met de laagste scores waren Van, Hakkari en Şırnak.

De resultaten werden vrijdagochtend bekend gemaakt op het Hoger Onderwijs Bord (YOK). Ook werd er vermeld wie het toelatingsexamen het best gemaakt heeft. Dat was Abdullah Coşkun uit Konya, hij beantwoordde alle vragen juist. Aan de pers vertelde de jongen waarschijnlijk geneeskunde te willen gaan studeren, maar dat hij nog niet had besloten bij welke universiteit.

Er zijn 25 reacties

Wilma Verkouw

?????? hoe in godsnaam zitten deze leerlingen dan in het voortgezet onderwijs…. heb er nu 3 in NL die deze maand examen doen maar die moeten toch echt 3 talen vloeiend spreken en voldoendes halen anders kunnen ze het jaar overdoen, om naar niet te spreken van scheikunde/wiskunde en andere exacte vakken… zijn er geen minimale toelatingseisen in TR doen om te worden toegelaten op de universiteit????? Of ik ben nu echt blond… en snap gewoon het onderwijssysteem in TR niet :):)

Selim Çiçek

bulshit geloof er geen r**t van,dit lijkt wel op zo’n een verzonnen telegraaf verhaal

Emigrant

İk vermoed dat deze studenten een totale black-out hebben gehad. Waarschijnlijk zijn ze al maanden vantevoren bezig geweest met zich te pletter te studeren. De stress en de druk is misschien te hoog geweest. İk houd mijn hart vast voor als mijn kinderen aan de beurt zijn. Over 3 jaar de oudste…… Hopelijk hebben ze de mogelijkheid om in het buitenland te studeren………
İnderdaad, dit systeem is zo enorm fout en het wordt alleen maar erger met dat nieuwe 4+4+4 systeem…………

Leyla Kara

Dat kan niet kloppen!! Als ’t dan toch klopt, is ’t wel heel triest.

Hakkı Can Malkoç

Da kan gwn nie :P
Of die mense ware wel heel erg zenuwachtig

Nederlanders in Turkije

Het is echt op diverse Turkse nieuwskanalen. Zet de TV aan en beoordeel maar :)

Wilma Verkouw

oooof oooof cok cok zor….ve kotu… als dit waar is….

Selim Çiçek

ik heb net effe Hurriyet-Sabah-Turkiye site’s bezocht en gezocht naar deze flauwekul maar geloof mij kan het nergens vinden ,Aub laat dit ook geen amateur pagina zijn ;)

Annet van Rijn

oeps, de jeugd reageert wel erg snel op de groeiende economie: achterover en papa en mama brengen het wel……opschroeven die ECTS criteria!!!!!

Nederlanders in Turkije

hurriyet en sabah voor jou :/ google is je vriend

Wilma Verkouw

yani…. 4+4+4 yok mu :(:(

Senay Turna

Kan best kloppen, als je al denkt hoeveel mensen zich aanmelden en niet goed voorbereiden… Je hoeft ook geen diploma te hebben van t voortgezet onderwijs. Je kpmt toch nergens zonder toelatingsexamens -__-

A.J. van de Wouw.

hoi Wilma, Ik woon nu 8 jaar in Turkije, toevallig woon ik vlak bij een school voor kinderen van 6 tot 12 jaar, en wat in mijn ogen een goede basis moet zijn voor het voortgezet onderwijs! VERGEET HET MAAR….Ze leren daar alleen maar nationalistisch denken, en andere landen in deze wereld bestaan niet…dit vind ik erg triest en gevaarlijk…ik ken turken die een universiteits/diploma hebben en niet weten waar Frankrijk, Spanje, enz. liggen. historisch besef over Europa leren ze niet…..En over Amerika en Israel altijd negatief….. kom je in turkije als toerist dan merk daar niets van…..dan lijkt alles modern!!! Wij kunnen gelukkig zelf kiezen voor wat wij willen, en zeker op een bepaalde leeftijd! de meeste turken hebben geen keuze, dat doet de familie!!! dat is cultuur wordt er dan gezegd…..in mijn ogen heeft dat niets met cultuur te maken….maar met onderdrukking. :turk: :ned:

Tamer Dinc

HADDEN ZE NIET EENS HUN NAAM INGEVULD ?

Wilma Ars-jansen

O la la hoe kan dat?????????????????????????????????????????

Yvonne Pieters

Geloof er niks van!

Typical-Dutch

Lijkt me een beetje veel!

Een Turkse universiteit kan niet vergeleken worden met een Nederlandse universiteit. Studenten die het toelatingsexamen maken en naar de universiteit gaan, kunnen op een Turkse universiteit kiezen uit een 2-jarige opleiding (MBO-Vocational School), een 4-jarige opleiding (HBO-Bachelor)of een Masteropleiding. De studenten die het toelatingsexamen niet gehaald hebben, kunnen dus het laagste niveau (MBO) niet aan.

Özcan

Beste A.J. van de Wouw,

Je zegt dat Turken altijd negatief zijn over Amerika en Israel. Waarom zouden mensen eigenlijk überhaupt positief moeten zijn over deze aggressieve imperialistische staten?

Bovendien, bijna iedereen in het Westen is negatief over Iran, terwijl Iran geen enkel land heeft aangevallen in zo’n 300 jaar. Ik zou een beetje objectieve internationale politiek bestuderen als ik jou was, maar dat kan bijna niet in het Westen met alle media en staats propaganda. In het western worden wij veel meer gehersenspoeld dan mensen in Iran of Turkije hoor, geloof me.

antonieq

Beste Özcan,

dacht je dat die twee langdurige oorlogen aan het eind van afgelopen eeuw tussen irak en iran vanzelf gekomen zijn ??

İran is met de bekende hulp van allah een levensgevaarlijk land dat in de gaten gehouden dient te worden en turkije gaat daar ook heel langzaam naar toe met huidige regering en staatshoofd . Er zijn nu al plaatsen waar een vrouw niet zonder hoofddoek de straat op kan zonder , op zijn minst, commentaar van erdogan-aanhangers. Het onderwijssysteem houdt de mensen bewust dom , mensen met een opleiding van kwaliteit kunnen tenslotte wel eens zelf na gaan denken en niet meegaan met erdogan en zijn vriendjes.

İk kom al ruim 40 jaar in Turkije en zie het eens zo mooie relaxte gastvrije land vooral de laatste 5 jaar sterk veranderd in negatieve zin.

A.J. van de Wouw.

BESTE Ozcan…..je opmerking is het beste bewijs dat het onderwijs wat je hebt genoten ver beneden peil was!!!!!!!!!!! prettige avond.

Jolanda Güngör-van Deursen

Het hele onderwijssysteem is zo slecht…

Ype de Rover

Jammerrrrrrrrr, kunnen we ergens mee helpen???

Dutchie

Het zijn multiple choice vragen dus als een vraag wordt overgeslagen wordt het restant van de vragen verkeerd ingevuld.
Niet ondenkbaar als je bedenkt onder hoeveel spanning de studenten staan.

Plaats Reactie

:zonnen: :yeeeh: :worship: :wop: :wink: :uncheer: :twosome: :turk: :tooth: :tongue: :smash: :shutup: :roll: :oops: :oo: :ned: :mrgreen: :loller: :lolflag: :lol: :lekker: :hup: :huh: :heet: :evil: :eten: :emo: :duivel: :cry: :clown: :cheer: :bwuh: :biertje: :P :D :?: :-| :-? :) :( :!: 8-O 8)