Meer dan 30 miljoen mensen de weg op tijdens feestdagen in Turkije

0
7
Verkeer Trafik Turkije

Tijdens het offerfeest, oftewel Eid al-Adha, wordt er enorme drukte verwacht op de Turkse wegen. Naar schatting zullen meer dan 30 miljoen Turken de weg op gaan tijdens de 9-dagen durende vakantieperiode. Dat maakte Cahit Turhan, de Turkse minister van Transport en Infrastructuur, deze week bekend.

Voorafgaand aan de drukke vakantieperiode, die begon op zaterdag 19 augustus, zei minister Turhan dat er maatregelen zijn genomen om de verkeersdrukte te reguleren, met name op snelwegen, spoorwegen maar ook het luchtverkeer. Wegen en bruggen waar normaliter tol moet worden betaald zijn tijdens de feestdagen voor iedereen gratis. Het aantal wegwerkzaamheden wordt tot een minimum beperkt. De eerste dag van het offerfeest is dinsdag 21 augustus.

Er zal extra openbaar vervoer beschikbaar worden gesteld. Tussen Ankara en Istanbul rijden er bijvoorbeeld veel meer treinen dan normaal en ook tussen Izmir en andere grote steden wordt de capaciteit van openbaar vervoer opgeschroefd. Op sommige locaties wordt een verkeersgroei van zo’n 70% verwacht.

“Ik vraag slechts één ding aan onze burgers. Om extra voorzichtig te zijn en rekening te houden met de verkeersregels tijdens deze drukke vakantieperiode. Rijd niet te hard of onder invloed en zorg ervoor dat je voertuig technisch in orde is”, aldus de minister.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Houd mij op de hoogte van nieuwe reacties. Of abonneer zonder te reageren.