Home Nieuws Turkse Middle East Technical University doet het erg goed

Turkse Middle East Technical University doet het erg goed

3
482

Er wordt behoorlijk aan de weg getimmerd in het Turkse onderwijs. Zo doet bijvoorbeeld de ODTÜ (Orta Doğu Teknik Üniversitesi) in Ankara het erg goed. Niet alleen in Turkije, maar ook internationaal.

Middle East Technical University (METU), zoals de school internationaal heet, staat bekend als een prestigieuze plek waar vooral de slimste van de slimste studenten worden toegelaten. De universiteit wist zijn onafhankelijkheid te behouden en heeft een grote en groene campus waar iedere student zich op zijn gemak kan voelen. 

De school huisvest op dit moment meer dan 26.500 leerlingen uit 94 verschillende landen. Doordat er wordt samenwerkt met 2700 docenten, is er een verhouding van 1 docent voor 10 leerlingen.

De school staat dan ook niet voor niets in de lijst van top 100 universiteiten ter wereld, dat gepubliceerd werd door het Britse tijdschrift Times Higher Education.

Informatie video van de UNI

3 REACTIES

  1. Odtu of terwijl Metu is al jarenlang het hart van links Turkije. Vrijheidsstrijders als Deniz Gezmis, Mahir Cayan hebben destijds op de Odtu gezeten en deze universiteit verzet zich al sinds het bestaan tegen het Amerikaanse Emperialisme. Vandaar dat de overheid de machtspositie van deze universiteit wil verslechteren maar dit zullen wij ( het volk ) van Turkije niet toelaten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Houd mij op de hoogte van nieuwe reacties. Of abonneer zonder te reageren.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.