‘Mavi kapak’ campagne een groot succes

6
738
'Mavi kapak' campagne een groot succes
'Mavi kapak' campagne een groot succes

Bijna een jaar geleden schreef journalist Marc Guillet al over de inzamel-actie van plastic flessendopjes om zo invalide mensen aan een rolstoel te helpen. De actie is nog steeds in volle gang en er zijn tot nu toe al 1400 rolstoelen verstrekt.

De actie is inmiddels 2,5 jaar bezig. Overal op straat en in centrale winkelcentra zie je de met flessendoppen gevulde waterflessen. Heel veel mensen doen mee met inzamelen en dat is zeker niet voor niets.

Vandaag was op het nieuws te zien dat er al 1400 mensen die zelf geen geld hebben voor een rolstoel, er een hebben gekregen. Iets waar zij natuurlijk dolgelukkig mee zijn. Een rolstoel betekent voor velen van hen immers meer mobiliteit, zelfstandigheid en vrijheid in het dagelijks leven. Dat is toch iets waar iedereen recht op heeft!

Voor elke 250 kg aan flessendoppen, wordt er een rolstoel aan iemand geschonken. Blijf dus vooral je flessendopjes inleveren!

Belangrijk:

Omdat het project vaak ‘mavi kapak’ wordt genoemd, oftewel ‘blauwe dop’, denken veel mensen dat alleen de blauwe flessendopjes van water mogen worden ingeleverd maar dat is niet juist. Zoals op de site van de campagne is te lezen, zijn alle plastic flessendoppen geldig voor de actie. Kleur, grootte, gescheurd of scheef, het maakt allemaal niet uit!

6 REACTIES

  1. Gelukkig begint de actie eindelijk wat bekendheid te krijgen. Twee jaar geleden moest ik de gemeente Dalyan nog op de hoogte brengen van het bestaan ervan. Ze pakten het overigens toen wel op en riepen ook om dat doppen bij de ilkokulu ingeleverd konden worden. Inmiddels zie je op veel plaatsen grote waterflessen hangen waar je de doppen kwijt kunt.

    Nu nog een actie voor de recycling van de flessen zelf (of nog beter: drinkbaar leidingwater)!

  2. Geweldige actie.
    Heb in Turkije driftig mee gedaan en nu in Nederland zamelen we ze in voor de opleiding van blindegeleide honden.

    Wanneer wordt er gedacht aan statiegeld heffen op plastic flessen? Het zou Turkije in een keer een stuk schoner maken, toch?

  3. Ik wil graag weten waar ik deze dopjes kan inleveren,en voor de zeker heid welke dopjes kan verzameld worden .Wat ik gehoord heb is alle draaibare dopjes is goed klopt dat?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Captcha verification failed!
Captcha gebruikersscore mislukt. Gelieve ons te contacteren!