Marmaray Project Istanbul Ankara een maand eerder af

2
584
Marmaray Project Istanbul Ankara een maand eerder af
Marmaray Project Istanbul Ankara een maand eerder af

Het Marmaray project waarmee Ankara en Istanbul met elkaar verbonden worden door een sneltrein wordt een maand eerder afgerond dan gepland.

Het sneltreintraject, dat op 29 oktober 2013 in gebruik zou worden genomen, zal nu officieel worden geopend op 30 september 2013. Reizigers kunnen straks met de trein in 2 minuten tijd tussen Europa en Azië reizen omdat dan ook de spoortunnel onder de Bosporus in Istanbul open gaat.

De reistijd van 6 tot 8 uur tussen Istanbul en Ankara die men voorheen met de auto moest afleggen zal nu met de sneltrein maar 3 uur duren.

2 REACTIES

  1. heel erg goed allemaal….Maar de reistijd is al een hele tijd geen 6 tot 8 uur meer met de auto hoor!!
    zE hebben toen der tijd ook al een tunnel gebouwt.
    Nu ben je met de auto ook maar 3 en half uur onderweg van istanbul naar ankara…
    just saying 🙂

  2. Het is geen sneltrein, maar een hoge snelheidstrein (YHT). Maar dan nog is het niet echt indrukwekkend. De kortste afstand tussen Ankara en Istanbul is ongeveer 430 km. De YHT zal op dit traject met een snelheid van 250 Km/uur rijden. Eenvoudig rekensommetje leert dat het eigenlijk minder dan 2 uur zou moeten duren. Als dat ding in een rechte lijn zou rijden zou het zelfs in minder dan 1,5 uur moeten kunnen en dan schieten we pas echt wat op. Want zoals de vorige schrijver al opmerkte duurt de rit over de snelweg ongeveer 3,5 uur bij het aanhouden van de toegestane maximum snelheid van 120 km/uur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Captcha verification failed!
Captcha gebruikersscore mislukt. Gelieve ons te contacteren!