In Bursa geproduceerde zijderups-tram staat op de rails

2
765

Burgemeester van Bursa Recep Altepe heeft aangekondigd dat de eerste lokale tram, genaamd de zijderups, inmiddels op de rails staat.

Vorig jaar rond deze tijd plaatsten we al een bericht over de komst van de eerste tram die in zijn geheel op Turkse bodem zou worden geproduceerd. De burgemeester heeft inmiddels een testritje gemaakt in de İpekböceği (zijderups), samen met Italiaanse en Duitse ingenieurs die de nieuwe tram aan een inspectie onderwierpen.

Deze industriële productie is volgens Altepe een wereldwijd succes voor Bursa. De industriestad is zeer belangrijk voor Turkije. Tot dusver werden er grote sommen geld betaald aan het buitenland, dit is nu niet meer nodig aangezien de trams nu in eigen land kunnen worden geproduceerd.

De zijderups-tram is een modern railvoertuig van wereldklasse, gestructureerd en ontworpen naar Europese richtlijnen en kwaliteit. Altepe, die benadrukte dat de productie van de nieuwe trams in volle gang is: “Ons doel is om de zijderups ook in het buitenland te gaan verkopen. Dit kan Turkije veel geld opleveren.

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Captcha verification failed!
Captcha gebruikersscore mislukt. Gelieve ons te contacteren!