Leerstof militaire scholen wordt democratischer

0
646

De Generale Staf en het Ministerie van Defensie gaan samenwerken om de inhoud van het curriculum van militaire scholen democratischer te maken.

Anti-democratische elementen zullen verdwijnen uit de leerstof voor militairen, zoals de AKP in haar overheidsdoelstellingen voor het jaar 2023 heeft staan.

Velen bekritiseren de inhoud van het les programmma van de militaire opleidingsinstituten. Tot nu toe werd dit curriculum altijd samengesteld door de Generale Staf, terwijl het leerplan in andere scholen wordt bepaald door het ministerie van Onderwijs.

Het Turkse leger heeft er nogal een handje van om zich met de politiek van het land te bemoeien, hetgeen er al toe heeft geleid dat er verschillende democratisch gekozen regeringen zijn omgevallen in het land. Men is zich er inmiddels van bewust dat dit zorgt voor een stilstand in de democratische vooruitgang en de mensenrechten.

Premier Recep Tayyip Erdogan heeft deze kwestie besproken met de top bevelhebbers van militaire scholen, waarna zij instemden met de voorgedragen wijzigingen in de leerstof.

Door het nieuwe curriculum moeten toekomstige militaire leiders beter, en dus democratischer, omgaan met politieke kwesties in het land en leren dat zij hun macht over de politiek niet te pas en te onpas kunnen misbruiken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Captcha verification failed!
Captcha gebruikersscore mislukt. Gelieve ons te contacteren!