login: wachtwoord: [wachtwoord kwijt - registreren]

Leerlingen Erciş 70 dagen na aardbeving weer naar school

post thumbnail

Bijna 2,5 maand na de eerste aardbeving in de oostelijke provincie Van, zijn de scholen in het district Erciş weer heropend. Bij de aardbeving vielen honderden doden en duizenden raakten dakloos. De middelbare School Mehmet Akif Ersoy in Cevdetpaşa (Erciş), opende maandag haar deuren met een minuut stilte voor de slachtoffers.

Het plaatsvervangend hoofd in Van, van het departement onderwijs wees erop dat de studenten erg lang niet naar school zijn geweest, maar dat alle overheidsinstellingen er hard aan zullen werken om de achterstand zo snel mogelijk in te halen. Hij voegde eraan toe dat het merendeel van de scholen in de wijk zijn beschadigd en dat zowel de regering als hulporganisaties tijdelijke klaslokalen hebben geplaatst, zodat de kinderen hun opleiding voort kunnen zetten zonder verdere uitstel. De scholieren van de Mehmet Akif Ersoy school krijgen voorlopig les in 22 keten die zijn geleverd door UNICEF.

Een andere school in de wijk, de Hacı Bekir basisschool, is niet erg beschadigd door de dodelijke aardbeving. Toch zal het gebouw ongebruikt blijven totdat het is versterkt. Leerlingen van deze school zijn ook vandaag met hun lessen begonnen in de tijdelijke klaslokalen die op het schoolplein zijn neergezet.

Toen de eerste aardbeving plaatsvond in Van, besloot het Ministerie van Onderwijs om alle openbare- en prive-scholen te sluiten, uit voorzorg en veiligheid van de kinderen. Toen de twee daaropvolgende aardbevingen de provinciale hoofdstad halverwege november opnieuw liet schudden, werd de opening van de scholen weer vertraagd doordat ouders hun kinderen niet naar school wilden sturen uit angst voor nog een beving.

De meeste kinderen zijn verheugd om eindelijk weer naar school te gaan en al hun klasgenootjes weer te zien.

Er zijn 3 reacties

Ilknur Eryigit

Zou je eigenlijk aan de koerdische mensen laten lezen die zoveel kritiek hebben dat turken blij zijn dat zoveel koerden overleden zijn ik snap het allemaal niet wat ben ik trots dat ik turks ben :)

Yusuf

@ilknur, er zijn nou eenmaal ondankbare mensen en ze weten niet hoe zwaar overheidstaken zijn, Turkije met 80 miljoen inwoners kan nog lang niet iedereen helpen omdat er gewoon geen geld voor is, maar als we ze vragen of het leven in iraq of syrie beter zijn, zullen ze gewoon hard ontkennen.

Turkije is hard op weg om iedereen, een dak boven z’n hoofd te bieden, iedereen aan werk te komen, eerlijke lonen, eerlijke rechten en iedereen een veiligheid te bieden, maar de degene die het meest te klagen hebben zijn de koerden terwijl de turken net zo armoedig leven… :smash:

Bibi

Ja zoals me man die 12 uur per dag werkt 7 dagen in de week geen vrij of wat dan ook en wat verdient ie dan 1000 lira.
Dan heb je nog de huur de stroom water boodschappen… en dan is het geld OP.
leven in turkije is niet goedkoop. Wel voor de toeristen.

Plaats Reactie

:zonnen: :yeeeh: :worship: :wop: :wink: :uncheer: :twosome: :turk: :tooth: :tongue: :smash: :shutup: :roll: :oops: :oo: :ned: :mrgreen: :loller: :lolflag: :lol: :lekker: :hup: :huh: :heet: :evil: :eten: :emo: :duivel: :cry: :clown: :cheer: :bwuh: :biertje: :P :D :?: :-| :-? :) :( :!: 8-O 8)