Home Nieuws Langs de grenzen van Turkije

Langs de grenzen van Turkije

8
766

Bram Vermeulen reist in vier afleveringen langs de grenzen van Turkije. Met instortend Europa aan de ene kant en wankelende regimes in de Arabische wereld aan de andere kant, zal de Turkse invloed in deze regio’s groeien. Hier worden de nieuwe machtsverhoudingen rond de Middellandse Zee getekend. Grote ontwikkelingen met enorme gevolgen voor de mensen die er wonen.

Vermeulen gaat de schemerzones in aan de randen met Griekenland, Cyprus, Syrië en Irak, op zoek naar de werkelijke scheidslijnen met de buren. Dat is een belangrijke zoektocht, waarin we net zo veel over de Turken als over onszelf te weten komen.

Grenzen maken landen en niet andersom. Grenzen definiëren het land: dit is waar het domein van ons eindigt en dat van de anderen begint. Turkije is een grensland. Een land dat zichzelf krampachtig definieert aan de hand van zijn tegenstelling met zijn buren. Turkije is niet-Grieks, niet Russisch, niet-Arabisch. Turkije is de schemerzone tussen het Midden-Oosten en Europa.

Programma Informatie

Het programma wordt vier weken lang om 20.20 uur uitgezonden op Nederland 2.

Aflevering 1: Poort naar Europa (zondag 21 oktober)
Aflevering 2: Nieuwe Buren (zondag 28 oktober)
Aflevering 3: Tussen twee vuren (zondag 4 november)
Aflevering 4: De laatste muur (zondag 11 november)

Presentatie: Bram Vermeulen
Regie: Stefanie de Brouwer en Doke Romeijn

8 REACTIES

  1. @ Cihan Late reactie, maar toch: Ik had hem nog niet gezien, blijkt achteraf. Dacht dat het een herhaling was van zijn eerste serie. Deze serie heb ik vanzelfsprekend ook bekeken. Niet iets waar je vrolijk van wordt, wel weer de moeite van het kijken waard.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Captcha verification failed!
Captcha gebruikersscore mislukt. Gelieve ons te contacteren!