Lahmacun en Ayran voor 450 Turkse lira in Bodrum

0
9303

De prijzen voor een Turkse pizza en een bekertje Ayran (Turkse yoghurtdrank) in Bodrum variëren dit jaar weer enorm. Waar je op een lokale markt 15 Turkse lira kwijt bent, betaal je een paar kilometer verderop voor hetzelfde 300 tot 450 lira.

Zoals elk jaar tijdens de start van het Turkse zomerseizoen is de prijs van de Turkse Pizza in Bodrum weer nieuws van de dag. Een lahmacun voor 1 of 2 lira zoals vroeger, is door de inflatie en economische crisis nergens meer te vinden. De prijzen variëren sterk afhankelijk van de regio, maar in Bodrum is het verschil meestal het grootst.

Vooral in het luxe Türkbükü in Bodrum betaal je de hoofdprijs. Vanaf 450 Turkse lira wordt er een Turkse pizza en Ayran bij je op je jacht bezorgd (25 euro). Lig je te zonnen bij een van de duurdere beach clubs dan betaal je minstens 200 tot 300 lira. Om te kunnen eten bij zo’n club moet je wel eerst naar binnen en entree betalen. Daar betaal je meestal nog eens 1000 tot 1500 lira voor (zo’n 55 tot 85 euro).

Toch klagen zowel buitenlandse toeristen als lokale vakantiegangers over het algemeen niet. “Het is nou eenmaal zo dat alles duurder is geworden”. “Er is voor ieder wat wils. Je kunt terecht op de markt om even snel wat te eten, of je bezoekt een beach club waar je nou eenmaal ook voor de service en voorzieningen moet betalen”, zeggen de geïnterviewden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Captcha verification failed!
Captcha gebruikersscore mislukt. Gelieve ons te contacteren!