Home Nieuws Kuşadası herbergt 10.000 toeristen

Kuşadası herbergt 10.000 toeristen

10
404

De toeristische kustplaats Kuşadası herbergt op dit moment 10.000 toeristen uit de VS en andere landen. De toeristen zijn met cruise-schepen gekomen. De badplaats wil graag een van de meest geliefde toeristische centra van de wereld worden.

De pittoreske stad, die aan een Egeïsche baai ligt met een landengte die zich uitstrekt naar Guvercinada eiland en de Kazdağı berg, trekt duizenden toeristen per jaar, zegt haven manager Yaşar Karabaca.

Hij zei dat zes cruise-schepen in 1 dag meer dan 10.000 toeristen brachten vorige week. Hieruit blijkt dat Kuşadası momenteel een van de meest geprefereerde kustplaatsen is van Turkije. Onder andere de volgende cruise-schepen legden vorige week aan in Kuşadası: ‘Navigator of the Seas’, ‘Azamara Quest’, ‘Wind Star’, ‘Nautica’, ‘Seven Seas Mariner’ en ‘Aegean Odyssey’.

Volgens het persbureau Anatolia, kwamen van de 10.000 toeristen die een bezoek brachten aan Kuşadası, de meesten uit de Verenigde Staten. De meeste van de toeristen geven de voorkeur aan winkelen in het centrum, een minderheid boekte een prive-tour of bracht een bezoek aan de antieke stad Efes en het Huis van de Maagd Maria in de buurt van Selcuk.

“Dit jaar heeft Kuşadası al 630 cruise-schepen ontvangen,” zei Ege Haven manager Aziz Güngör. “Ege Pier Company is een van de grootste bedrijven die werken met cruise-schepen en onze pier heeft al van 42 verschillende cruise maatschappijen schepen mogen ontvangen sinds het begin van het jaar.

“Dit is een zeer groot aantal en volgens de officiële cijfers is het de drukste aanlegplaats voor cruiseschepen.” Ter vergelijking, zei Güngör dat de tweede drukste pier die van Barcelona was, waar 16 cruiseschip-bedrijven gevestigd zijn. “Ege Pier Company is de eerste op de lijst en is de enige haven waar schepen van 42 cruise-maatschappijen aanleggen.”

Om de capaciteit te kunnen verhogen is het bedrijf momenteel druk bezig met investeringen, aldus Güngör. “Dit jaar investeerden we 4,5 miljoen dollar om de pier te verlengen.”

Met de uitbreiding van de capaciteit, is Ege Pier er klaar voor om ‘Oasis of the Seas ‘, een van de grootste cruise-schepen ter wereld te ontvangen. Dit schip heeft ruimte voor 10.000 passagiers. Güngör zei dat de meeste pieren rond de Middellandse Zee nog niet in staat zijn om een ​​dergelijk groot schip te ontvangen.

Kuşadası haalde vorige week nog op negatieve manier de internationale krantenkoppen, toen twee vrouwen uit Noord-Ierland die op vakantie waren in de badplaats, weggelokt en vermoord werden door een lokale ober. De verdachte bekende de moord op de twee vrouwen. Hij had het gedaan omdat een van hen weigerde zijn verzoek om haar dochter te trouwen goed te keuren.

10 REACTIES

 1. Ik had graag eens langs gegaan in Kuşadası. Ik woon al een jaar of tien in Turkije maar als het een toeristen plaats gaat worden blijft er niet meer over van het “pittoreske” plaatsje en heb ik er niets meer te zoeken.

  Bossen en natuur zullen verdwijnen voor de aanleg van resorts. Want zoals gezegd in het artikel, mensen komen meestal niet voor cultuur maar voor zon en alcohol. Ik spreek uit ervaring als ex-excursie leider.

 2. @turksekok,

  vrees dat het omgekeerd eerder waarheid is.

  Vakanties in Griekenland worden stukken goedkoper nu het land geld nodig heeft om rond te komen.

  Dat Turkije constant maar uitbrengt dat ze nu zo`n geweldige economie hebben zal op korte termijn toeristen, vooral de zuinige nederlanders, gaan afschrikken omdat men zal denken dat “goede economie = duur verblijf” .

 3. De vrees van Antonieq wordt al bewaarheid. Ik woon nu 5 jaar in Kusadasi en de prijzen reizen de pan uit, zowel uit eten, benzine als boodschappen.

 4. Ik zie ze idd al maanden en je hoort de schepen ook toeteren haha
  En loopt het opeens helemaal vol met aziaten of met idd amerikanen. 😀

 5. kusadasi is super, zoekt iemand nog een verblijfplaats tijdens de vakanties of heb je intresse in een huis? 🙂 dan ben je hier bij het goede adres

 6. Kusadasi heeft ook MIJN hart gestolen
  heb er een stel kennissen,en vrienden leren kennen waaronder hele goeie en ‘dierbare’ vrienden,mensen die je hier in Nederland niet zo snel meer tegenkomt op de dag van vandaag….kalbimdesin

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Houd mij op de hoogte van nieuwe reacties. Of abonneer zonder te reageren.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.