donderdag 3 december 2020
Home Nieuws Köyceğiz nodigt rafting liefhebbers uit

Köyceğiz nodigt rafting liefhebbers uit

0
480
Köyceğiz nodigt rafting liefhebbers uit
Köyceğiz nodigt rafting liefhebbers uit

De voorbereidingen voor het raftingsseizoen zijn begonnen in Köycegiz, in de zuidwestelijke provincie Muğla.
De rafting route op de Dalaman-rivier, een van de gebieden van natuurlijke schoonheid in de regio, duurt bijna drie uur. De route scoort hoog bij adrenaline-liefhebbende binnenlandse en buitenlandse toeristen vanwege het witte water dat stroomt rond enorme rotsen, watervallen en golven. Het hele jaar door is het mogelijk om te raften op de rivier, die bekend staat om de nabijheid van toeristische gebieden aan de Middellandse en Egeïsche zee.

De Kaymakam (burgemeester) van Köyceğiz, Yücel Gemici zei dat Köyceğiz zijn toeristische diversiteit heeft te danken aan haar historische en natuurlijke schoonheid. “Rafting is een onderdeel van deze toeristische diversiteit. Wij nodigen binnenlandse en buitenlandse toeristen uit die een passie hebben voor natuursporten.”

Rafting gids Fatih Keskin zei dat het toeristisch seizoen in de regio begint in april en duurt tot oktober.

Momenteel worden er enige wijzigingen aangebracht in de rafting route. Keskin: “Wij zijn nu ook bezig met het uitvoeren van onderhoud voor apparatuur zoals de rafting boten, vesten en helmen, zodat deze weer klaar zijn voor het nieuwe seizoen.”
“De Dalaman rafting route is erg geschikt voor deze sport. Tijdens het rafting seizoen, komen er elke dag gemiddeld 500 tot 600 man om deze opwindende sport te ervaren”.
Vooral Russische en Engelse toeristen blijken geïnteresseerd in het raften. De sport is geschikt voor iedereen die gezond is in de leeftijd tussen de 12 en 65 jaar.

Veiligheid is volgens de rafting gids eerste prioriteit, en dan pas komt plezier. Er is altijd een gids met dit principe in het achterhoofd aanwezig, bij elke boot. “We verwachten dat iedereen aan deze sport meedoet om de opwinding een keer te beleven.” Aldus Keskin.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Houd mij op de hoogte van nieuwe reacties. Of abonneer zonder te reageren.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.