login: wachtwoord: [wachtwoord kwijt - registreren]

Kouderecord in Izmir sinds 1964

post thumbnail

De temperatuur in Izmir bereikte vannacht een kouderecord van -7 graden Celsius. Het was sinds 18 januari 1964 niet kouder geweest in de westelijke provincie van Turkije.

De hevige sneeuwval in verschillende delen van Turkije bereikte dit jaar ook Izmir. De stad die normaal bekend staat om haar warme zomers en milde winters werd ook bedekt met een laag sneeuw. De temperatuur bereikte een maximum van 7 graden onder het nulpunt. Het laatste record dat het zo koud was werd gemeten op 18 januari 1964, toen werd het -6.4 graden Celsius.

Het aanhoudende koude weer en hevige sneeuwval heeft in verschillende delen van het land gezorgd voor afsluitingen van wegen en veel oponthoud in het verkeer. In Istanbul waren de scholen 3 dagen dicht vanwege de sneeuw. Verwacht wordt dat de temperatuur vanaf vandaag weer gaat stijgen.

Tags bij dit bericht:

Plaats Reactie

Houd mij op de hoogte van nieuwe reacties. Of Abonneer jezelf op deze discussie zonder te reageren.

:zonnen: :yeeeh: :worship: :wop: :wink: :uncheer: :twosome: :turk: :tooth: :tongue: :smash: :shutup: :roll: :oops: :oo: :ned: :mrgreen: :loller: :lolflag: :lol: :lekker: :hup: :huh: :heet: :evil: :eten: :emo: :duivel: :cry: :clown: :cheer: :bwuh: :biertje: :P :D :?: :-| :-? :) :( :!: 8-O 8)