Home Nieuws Kleine Turkse badplaatsen populair onder toeristen

Kleine Turkse badplaatsen populair onder toeristen

0
2571
Foto: Hotel Voyage Torba

Het toerisme in Turkije viert weer hoogtij. De afgelopen jaren steeg het aantal toeristen weer gestaag. Vooral populair zijn de kleinere dorpen rondom de bekende grote toeristische steden.

Marmaris, Bodrum, Alanya en Antalya zijn de meest populaire badplaatsen in Turkije. Bij veel Nederlanders geliefd en bekend. De laatste jaren lijken vakantiegangers ook vaker uit te wijken naar kleinere plaatsjes in de buurt van het massatoerisme.

Een aantal kilometer van Marmaris ligt bijvoorbeeld het plaatsje Içmeler. Een stuk rustiger en kleinschaliger, maar toch goed bereikbaar met openbaar vervoer. Zo kunnen vakantiegangers zelf bepalen wanneer ze de drukte willen opzoeken.

Içmeler, zo'n 8 kilometer van Marmaris
Foto: Içmeler, zo’n 8 kilometer van Marmaris

Toeristen in de regio Antalya lijken voor een wat rustigere strandvakantie vaker uit te wijken naar plaatsen zoals Kemer, Belek, Side en Manavgat.

Ook in het gebied rondom Bodrum zijn er veel kleinere kustplaatsen die populairder zijn geworden. Turgutreis, Türkbükü, Bitez en Torba worden hier steeds vaker bezocht.

Vakantiedorpen zijn zeer geliefd onder toeristen die het graag allemaal wat rustiger aan willen doen. Jongeren die veel willen stappen kiezen vaak voor een flat of appartementencomplex in het midden van de stad. Ouderen en gezinnen zoeken hun heil graag in een wat minder drukke omgeving.

Torba is een voorbeeld van zo’n plek voor deze laatste doelgroepen. Hier bevinden zich verschillende hotels in de stijl van een vakantiedorp. Torba ligt op zo’n 6 kilometer afstand van het drukke Bodrum.

Foto: Hotel Voyage Torba. Zo’n 6 kilometer van Bodrum. Het complex is groot maar ingedeeld in kleine bungalows met veel groen en faciliteiten voor de hele familie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Captcha verification failed!
Captcha gebruikersscore mislukt. Gelieve ons te contacteren!