Kinderbijschrijving in paspoort vervalt per 26 juni 2012

1
860
Kinderbijschrijving in paspoort vervalt per 26 juni 2012
Kinderbijschrijving in paspoort vervalt per 26 juni 2012

De geldigheid van kinderbijschrijvingen in het paspoort van de ouders/voogd vervalt per 26 juni 2012.

Vanaf 26 juni 2012 moeten kinderen een eigen paspoort of Nederlandse identiteitskaart hebben om naar het buitenland te kunnen reizen. Dit is nodig voor alle landen binnen en buiten Europa. Dus ook voor Turkije. De wet wordt aangepast vanwege aangepaste veiligheidseisen.

Omdat er momenteel nog zo’n 850.000 kinderen staan bijgeschreven in het paspoort van de ouders, wordt er de komende maanden een enorme drukte en wachttijd verwacht bij de gemeenteloketten. Wees daarom op tijd met het aanvragen van een reisproduct voor je kinderen, als je van de zomer naar het buitenland op vakantie wilt gaan.

Paspoort of Identiteitskaart?

Of je een paspoort of identiteitskaart voor je kind aanvraagt, hangt af van naar welke landen je denkt te gaan reizen met hen. Hieronder een overzichtje van welk document in welke landen nodig is.

De Nederlandse Identiteitskaart is geldig in:

De lidstaten van de Europese Unie, Andorra, Liechtenstein, Monaco, Noorwegen, San Marino, Turkije, IJsland en Zwitserland.

Het Nederlandse Paspoort is geldig in:

Hiermee kan naar alle landen gereisd worden.

Nogmaals: Wacht dus niet te lang met het aanvragen van een reisdocument voor je kinderen, want de gemeentes schatten in dat zij niet alle aanvragen gedaan na 1 mei 2012, voor het begin van de zomervakantie (30 juni 2012) kunnen verwerken.

1 REACTIE

  1. Hallo,

    ik vertrek woensdag voor 8 dagen naar turkije en lees op nu op internet dit waren wel berichten uit 2009 dat je paspoort bij aankomst nog 3 maanden geldig moet zijn. Mijn paspoort is nog tot 11 juli 2012 geldig. Heb vrijdag met de gemeente gebeld maar volgends hun is dat niet zo. Kan iemand mij meer informatie geven ben een beetje onzeker erover

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Captcha verification failed!
Captcha gebruikersscore mislukt. Gelieve ons te contacteren!