Home Nieuws Kasteel Alanya komt op UNESCO werelderfgoedlijst

Kasteel Alanya komt op UNESCO werelderfgoedlijst

3
1192
Kasteel Alanya
Kasteel Alanya

Na jaren van renovatie werk, is het bijna zeker dat het kasteel van Alanya volgend jaar op de werelderfgoedlijst van UNESCO komt te staan.

Het 2000 jaar oude kasteel van Alanya, ook wel ‘De sultan van de twee zeeën’ genoemd, zal binnen een jaar toegevoegd worden aan de werelderfgoedlijst van UNESCO. Eerst zullen er echter nog enkele renovaties worden voltooid om de antieke structuren te verstevigen. Een gedeelte zal ook worden verbouwd tot een openluchtmuseum.

Dit is goed nieuws voor de zuidelijke badplaats in de provincie Antalya. Een plekje op de lijst van UNESCO geeft namelijk aan dat wat er in Alanya te zien is, de moeite waard is om te bezoeken en bovendien uniek. Het betekent ook meer toeristen voor de plaats en wereldwijde herkenning.

10 jaar geleden begon men al met de renovatie van het kasteel, maar de laatste twee jaren is er echt schot in gekomen. In september zal er een comité van UNESCO komen om te kijken of het kasteel aan alle criteria voldoet om aan de lijst toegevoegd te worden.

Hier lees je meer over het Kasteel in Alanya

3 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Captcha verification failed!
Captcha gebruikersscore mislukt. Gelieve ons te contacteren!