Home Nieuws James Bond film crew sluit gedeelte Eminönü in Istanbul af

James Bond film crew sluit gedeelte Eminönü in Istanbul af

1
551

Een aantal scenes voor de laatste aflevering van de 007 James Bond-serie “Skyfall,” zullen worden opgenomen in een van de drukste wijken van Istanbul, Eminönü. Ook werden er in andere delen van Istanbul en de zuidelijke Turkse provincie Adana enkele scenes opgenomen.

Vanaf 16 april zal er drie weken lang een straat in de wijk Eminönü worden afgesloten voor verkeer en voetgangers. In totaal wordt er in Turkije ongeveer 2,5 maand gewerkt aan de film.

Toestemming voor de opnames is verkregen via de gemeente van Istanbul en het ministerie van cultuur en toerisme. De filmploeg zal naar verwachting op 30 april in de stad arriveren. Het opnemen zal doorgaan tot 6 mei.

Compensatie

Het filmproductiebedrijf betaalt de eigenaren van winkels in de straat die wordt afgesloten 750 Turkse Lira per dag om het verlies dat zij door de afsluiting draaien te dekken. De eigenaars zullen hun winkels wel open houden, maar zijn onbereikbaar voor hun klanten vanwege de afzetting.

Filmlocaties

Voor de film zal de Misir Carsisi (Egyptische Bazaar), Yeni Camii (Nieuwe Moskee), het oude postkantoor, de Bankacılar Laan, de Sultanhamam, de Balat Kiremit Laan en de Grand Bazaar worden omgetoverd tot een natuurlijke film opstelling.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in