Izmit moet binnen drie jaar echte fietsstad worden

1
692
Izmit Bisiklet Fietsstad 2015
Izmit Bisiklet Fietsstad 2015

De gemeente van Izmit heeft in samenwerking met de gemeente van Brussel een verklaring ondertekend waarin aangegeven wordt dat Izmit in 2015 een echte fietsstad moet worden.

Het project met de naam “İzmit’i Seviyorum Bisiklete Biniyorum” (Ik hou van Izmit en ga graag op de fiets) moet ervoor zorgen dat de stad in 2015 tussen de 12 meest fiets-vriendelijke steden van Europa terecht komt. Er is al 3 jaar aan het project gewerkt en er zijn een hoop voorbereidingen en trainingen aan vooraf gegaan. O

Ook zijn er “Slimme Fietsenstallen” gebouwd waarbij mensen met een persoonlijke pas een fiets kunnen lenen. Tot een bepaald aantal uren per maand is het fietsgebruik gratis, daarna geldt er een kleine bijdrage. Dit systeem is ook terug te zien in Parijs, Barcelona, Amsterdam en Brussel.

De burgemeester van Izmit, Nevzat Doğan, heeft tevens beloofd om 5500 fietsen te schenken aan basisschoolleerlingen.

De Slimme Fietsenstalling
De Slimme Fietsenstalling

1 REACTIE

  1. Revolutionair! Doorgaans bewegen Turken te weinig en hebben vaak op relatief jonge leeftijd al diabetes en hart- en vaatziekten. Dit initiatief is een stap in de goede richting en verdient navolging.Als Nederlanders In Turkije hebben Co en ik al vast een voorschot hierop genomen en bij onze emigratie onze fietsen meegebracht.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Captcha verification failed!
Captcha gebruikersscore mislukt. Gelieve ons te contacteren!