Izmit bouwt grootste vrouwencentrum van Turkije

13
840
Izmit Vrouwencentrum Turkije
Izmit Vrouwencentrum Turkije

De noordwestelijke provincie Izmit zal binnenkort beschikken over het meest uitgebreide centrum van Turkije exclusief voor vrouwen. Het centrum, gebouwd op een terrein van 4 hectare, zal onder andere voorzien worden van zwembaden, baden, sauna’s, massageruimtes, een beautysalon en sportgelegenheden.

Ook komen er ruimtes voor verschillende andere sociale activiteiten. De plannen voor het in de pers genoemde ‘Women Social Life and Business Development Center’ zijn afgerond en volgens de nieuwsberichten zal het centrum heel anders worden dan de reeds bestaande vrouwencentra in Turkije.

Izmit Cephane
Izmit Cephane

Het centrum wordt gebouwd in de Cephanelik buurt van Izmit. Een greep uit de activiteiten en cursussen waar men aan kan deelnemen: kookcursussen, sieraden ontwerpen, een vreemde taal leren, mode ontwerpen, hout en glas en andere schilderingen maken, naaien, muziek, beeldhouwen en keramiek.

Volgens de Burgermeester van Izmit begint de bouw van het centrum in maart. Eind 2012 moet het klaar zijn. Men hoopt op zijn minst 500.000 bezoekers per jaar te trekken. Er is plaats voor 6500 vrouwen tegelijkertijd.

13 REACTIES

  1. Zolang vrouwen samen praten kunnen zij samen een beeld gaan vormen van zichzelf tov de maatschappij en uiteindelijk samen sterk naar buiten toe voor zichzelf opkomen en emanciperend werken.
    Op het eerste gezicht dus dubbel maar uiteindelijk goed voor de vrouwenbewegingen. In Nederland was het 40 jaar geleden niet anders met de NVVH.

  2. Ja wat een reactie………dus terug naar achter of naar AF? Waarvoor heeft mijn generatie dan gestreden, voor respect en gelijkheid? Om dit nu terug te moeten pikken dat mannen, vrouwen aanpraten dat dit “zo hoort” als ze willen gerespecteerd worden. Waardoor ze dit nog gaan geloven ook………..ERG!!!!!!!! Gelukkig zijn er ook nog veel moderne en logisch denkende Turkse vrouwen.

  3. Hallo!!!!!! juist naar voren!!!!! lees femke halsema erop na…..als socioloog begrijpt zij het maar al tecgoed ! De Vrouwenemancipatie moet ergens een begin hebben. Dit is een begin, haal vrouwen weg uit de huizen onder het juk van hun en laat hen samen debatteren en vechten. Men is daar nu eenmaal nog niet zo ver als hier.

  4. @Annet, ik weet niet waar je info haalt en ik weet ook niet waar jij woont, maar in ieder geval niet in Turkije, Turkije is niet zoals Iran of zo, de reden dat je zoveel geweld tegen vrouwen ziet en hoort is dat Turkije een groot land is met relatief groot inwoners getal, kijk maar in Amerika, hoeveel geweld wordt daar jegens vrouwen gebruikt? ook al is een land erg modern, maar er zal altijd een geweld zijn tegen mekaar…geen enkel land kan een perfecte inwoners hebben…Turkije is de eerste land waar de vrouwen de rechten hadden en zelfs gedurende Ottomaanse rijk waren er machtige vrouwen die de mannen zelfs de mond kon snoeren….

  5. Wat een overdreven reacties zeg. Waarom mag iets niet alleen voor vrouwen zijn en waarom gaat hebben we het dan weer over emancipatie, gelijkheid, huiselijk geweld bla bla bla….
    Bovendien zie ik Hasanamca en Suleymanabi niet samen tussen de vrouwen naaien, sieraden ontwerpen en over mode praten…hahaha zou wat zijn zeg!
    Turkse vrouwen zijn machtiger en gelukkiger dan men denkt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Captcha verification failed!
Captcha gebruikersscore mislukt. Gelieve ons te contacteren!