Istanbul start pilot met fietsdragers op stadsbussen

7
268

De gemeente van Istanbul is een project gestart waarbij IETT stadsbussen worden voorzien van fietsdragers. Fietsers die vanwege omstandigheden niet verder kunnen of een langere afstand moeten afleggen kunnen dan gewoon de bus nemen.

Het doel is om het gebruik van de tweewieler te stimuleren in de miljoenenstad, waar verkeer nogal een probleem kan zijn. De fiets wordt wel vaker gepakt dan vroeger, maar het is nog lang niet mogelijk om overal veilig te fietsen in de metropool. Op stukken waar het niet mogelijk is om te fietsen, of de omstandigheden van de rijder het niet toe laten, kan deze nu rustig een stuk met de bus reizen terwijl de fiets gewoon mee kan op de drager.

Het plaatsen van de fiets op de drager neemt maximaal zo’n 15 tot 20 seconden in beslag. Momenteel zijn er, nog in de testfase, 52 bussen voorzien van de drager, waarop 2 fietsen kunnen. In de nabije toekomst moeten ook andere steden in Turkije dit voorbeeld gaan volgen.

7 REACTIES

  1. Omdat niemand fietst hier dit gebaar van de fietsdragers op de bus. We gaan hier met 63 mensen in 1 bus. Wat als we allemaal op de fiets zijn?

    n Balat langs het Haliçpark staan betaald parkeren fietssloten. Een stuk of 50. Nooit gebruikt en/of afgemaakt. Maar wel mooi gebaar van de stad toch? Kan Amsterdam niet aan beginnen…. fietsdragers op de bus…….

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Houd mij op de hoogte van nieuwe reacties. Of abonneer zonder te reageren.