donderdag 21 januari 2021
Home Nieuws Istanbul schopt Parijs van 1e plaats beste bestemmingen ter wereld

Istanbul schopt Parijs van 1e plaats beste bestemmingen ter wereld

16
605

Parijs, de stad die koploper was op de lijst van beste bestemmingen ter wereld, is dit jaar van de troon gestoten door Istanbul. De internationale reiswebsite tripadvisor.com heeft dit bekendgemaakt.

Miljoenen reizigers zijn meegenomen in het onderzoek en lieten via de welbekende website hun mening achter. Istanbul, de grootste stad van Turkije, is  een relatieve nieuwkomer in de lijst van “Travelers’ Choice”, maar staat dus gelijk al op de eerste plaats.

Andere interessante veranderingen op de lijst van TripAdvisor zijn de stijging van Rome van de vierde naar de tweede plaats en New York staat niet meer in de top tien, maar is gedaald naar de twaalfde plek. Londen staat zoals afgelopen keer weer op de derde plaats.

Bekijk de volledige lijst: TripAdvisor Best Destinations – World 2014

16 REACTIES

 1. Goh, dan heeft die AK partij, van R.T. Erdogan, die in het westen DİCTATOR wordt genoemd, het toch maar goed gedaan!!!!! BRAVO!!

 2. I hade a dream last night ….

  Dat riep Marther Luther King toch terwijl er miljoenen meeluisterden … en een gigantisch aantal dit niet geloofden…..

  Recep Tayip Erdogan hade a dream ….!

  zijn maten geloofden er in en begonnen AK partij…

  de keizers geloofden in hem ….en kozen hem diverse malen ….

  1923…. Turkye in de top 10 van de wereld economie….! I BELIVE IN THAT DREAM TO AKE IT Realitie…..!

  Mijn dan aan de velen die zich dagelijks inzetten….

 3. Natuurlijk is Istanbul leuker dan Parijs! Heeft niets met Erdogan te maken. Dat heeft te maken met cultuur, de stad zelf en de mensen van alledag die een bezoek aan de stad bijzonder maken. Zonder Erdogan zouden er misschien wel nog meer mensen komen…..Economie in de top 5?

 4. Ben het volledig met Osman eens!

  Wel een gevaarlijke stad, voor het eerst bezocht in 2007 en er toen blijven wonen.
  De mensen van “alledag”, de stad, de cultuur, maken het leven “zonnig”.
  Er zijn zeker toeristen weggebleven. Veel mensen die ik ken “durven” Istanbul niet te bezoeken. Logeerbedden genoeg, wel leeg.

 5. Er is geen stad ter wereld die kan tippen aan Istanbul en steeds meer niet-Turken komen tot die ontdekking. Twee weken geleden had ik zelf gasten vanuit Nederland die voor de eerste keer in Turkije waren en zijn we naar de bekende toeristische plekken zoals SultanAhmet, gegaan en hebben een tour op de Bosporus gemaakt. Het was maar een weekje, dus eigenlijk veel te kort om al het moois in en rondom Istanbul te laten zien. Mijn gasten vielen van de ene in de andere verbazing over de schoonheid van de stad en de vriendelijkheid van de mensen. Het is pure onzin dat er toeristen wegblijven. Zelfs eind april en begin mei kon je over de hoofden van toeristen lopen. Ik ken ook mensen die niet ‘durven’, maar die ‘durven’ zelfs hun eigen straatje nog niet uit. Dat Istanbul gevaarlijk is heb ik nog nooit iets van gemerkt en ik woon hier inmiddels ook al vanaf 2008. Het meest gevaarlijke wat je hier kunt meemaken zijn de automobilisten die zich vol hebben laten lopen met alcohol en dan rustig achter het stuur kruipen en dan met hun maatjes een race uitvoeren op de E5 en zo tot een gevaar voor een ander zijn op de weg, vaak met dodelijke afloop. Die mensen die vinden dat Istanbul een ‘gevaarlijke’ stad is, kunnen ook maar beter wegblijven. Die zouden zeker de sfeer van de stad aantasten. Er wordt ook veel aan renovatie gedaan van het oude cultuurerfgoed onder bestuur van de AKP. Dat was voor die tijd wel anders en verpauperde vele woonwijken. Nu zie je overal nieuwe projecten voor een betere woonomgeving en wat je in Nederland b.v. nergens ziet maar hier dus wel, dat er waar mogelijk gras en bloemen worden geplant, zelfs overal langs de E5 en langs de Bosporus en aan de sahil van de Marmara Zee, zijn de picknickplaatsen grandioos uitgebreid en de bestaande opgeknapt. Nog een paar weekjes, dan moet je heel vroeg opstaan als je nog een plekje wilt vinden. Ik snap niet dat er zoveel Turken die in Nederland wonen altijd negatief commentaar op Erdogan hebben. Ik geef het je te doen om een land als Turkije te besturen. Dan moet je wel een vent met ruggegraat zijn. Als Rutte maar 10% had van de kracht van Erdogan zou het er in Nederland nu niet zo triest uitzien met de neerwaartse spiraal van de economie en de daaruitvolgende enorme werkloosheid en slavenarbeid die steeds populairder wordt, zelfs bij het bedrijfsleven (eerst ontslag geven, dan in de bijstand en daarna weer aannemen met behoud van bijstandsuitkering). Laat ik maar ophouden, want dat onderwerp is slecht van mijn bloeddruk…;(

 6. met “gevaarlijke” stad bedoel ik “verschrikkelijk mooi en aantrekkelijk”.
  vandaar dat meteen blijven. 2008.
  misschien heb je gelijk wat dat niet “durven” betreft. er zijn mensen die bang zijn voor alles dat “anders” is en die schrikken van tv beelden. toch zijn er mensen door weggebleven en er komen er genoeg die zich niet laten weerhouden.

 7. Dankje voor reactie, Murat.

  @Gaby, in die zin is het zeker een ‘gevaarlijke’ stad, ben ik met je eens. Maar ik zou daarbij nog een ander woord willen gebruiken… ‘verslavend’… Want als je hier eenmaal woont wil je niet meer weg. Ik ben mij heel goed bewust dat niet alles perfect is, maar dat geeft juist die bepaalde charme aan de stad en aan de mensen die er wonen waardoor je een verbondenheid voelt. Ik mag graag in een chic ingericht restaurantje een maaltijd nuttigen en genieten van de Turkse melodieën op de achtergrond, maar ik geniet evenzeer, als ik op een oud krakkemikkig stoeltje zit aan de sahil in Beylikdüzü, bij een eenvoudig theehuisje waar je alleen maar een tosti kunt bestellen en de poezen om je benen komen aaien, want ondanks dat ze best goed gevoed zijn, lusten ze toch nog wel een stukje tosti. Ik hoop echt dat zulke plekjes waar de eenvoud van afstraalt, blijven bestaan en dat niet alles opgeslokt wordt door de grote horeca-ketens van binnen- en buitenland. Dan waan ik mij toch weer terug in het Turkije van 40 jaar geleden toen alle stoeltjes nog lichtblauw geschilderd waren en je bij je thee ook nog eens een flink stuk kavun kreeg geserveerd. Toen kostte een glaasje thee 10 (oude) lira. 🙂 Ik herinner mij nog het dorpje waar ik toen woonde (Sariyer, bij de Sariyer Baraj), waar ik samen met de andere vrouwen de was deed en we gezamenlijk met de mannen op de baraj naar yayin gingen vissen om die daarna tijdens de picknick te nuttigen. Misschien zijn er onder de oudgedienden nog die weten hoe dat in zijn werk ging. Je had een stokje wat zou uitgesneden was dat het een platte kop had met een doorsnee van zo’n 3 cm. Met die platte kop sloeg je op het water wat een bepaald plokgeluidje gaf in je andere hand had je een lijn met een haak. Het plokgeluidje moest de yayin (meerval) naar boven lokken om in het aas te bijten wat aan het haakje van de lijn zat. Wat was ik trots dat ik (als vrouw) mijn eerste yayin had gevangen. Ik herinner mij ook nog dat ik samen met de andere vrouwen op een verborgen plekje voor mannelijke ogen gingen zwemmen. Na ja, voor de meesten was het gewoon pootje baden in het ondiepe gedeelte, maar ik zelf mocht altijd graag even een stukje zwemmen. Zo heb ik nog heel wat herinneringen aan het land wat vanaf de eerste keer dat ik er voet aan land zette, mijn hart heeft gestolen. De allereerste keer was met een reisorganisatie, maar dat was niet voor herhaling vatbaar. Later ben ik er op eigen houtje naar toe gegaan en lange tijd gebleven. Nu woon ik hier inmiddels alweer bijna 8 jaar permanent en ik heb de ontwikkelingen gezien die het land heeft doorgemaakt in de laatste jaren. Ik hoop 1 ding, dat Turkije zich niet op laat slokken door Europa, want dat zal dit prachtige land niet ten goede komen en zeker niet de inwoners. We hebben voorbeelden genoeg in het huidige Europa en wat er met sommige van deze landen aan de hand is. :smash:
  :turk: :twosome:

 8. wel, als je al 8 jaar in Istanbul woont dan kan het je niet ontgaan zijn dat er veel veranderd is. terrasjes buiten, daar zijn er veel van verdwenen. het streven lijkt om terrassen te hebben zoals the kitchette of Starbucks. kleine restaurants weg, in het centrum dan. Tünnel, het is niet meer wat het was. overal Simmit restaurants. het kleurrijke moet plaats maken voor modern en meer vanhetzelfde. ik woon niet meer bij Taksim en nu in een omgeving waar je weinig toeristen tegen komt.
  eigenlijk wilde ik vroeger nooit naar Turkiye omdat ik mensen alleen hoorde praten over all-in hotels,dat trok mij niet. maar door de veranderingen in Europa wilde ik toch een keer naar Istanbul en ben daar meteen gebleven.
  verder wel iets meer gezien, maar niet de ervaringen die jij hebt.
  oplaten slokken door Europa? door Europeanen die allemaal een hotel willen aan zee, luxe, bediening, goedkoop, en liefst alles voor niets. ik denk dat het al aardig aan de gang is. die verandering.

 9. kitchenette,bedoel ik.
  verder zie ik hier niet alleen het mooie waar jij het over hebt, maar ook dat wat minder is.
  vakantie hier is anders dan tussen de mensen leven. verder laat ik mij daar niet over uit.
  ik heb zelf het gevoel dat men erg.toeristen, bezoekers, op “uiterlijkheden” let. inderdaad, er is veel fraais bijgekomen en ook waar ik woon worden de bloemperken en parkjes goed verzorgd.

 10. @Gaby

  Ik ben een Akp partijaanhanger,dus pro Erdogan,maar Gaby? Ik las over dat je met gevaarlijk verschrikkelijk mooi en aantrekkelijk bedoelde,ging ik hier helemaal stuk! Die was een goeie! :p

 11. Ik ben zelf een turkse die in Nederland woont. Ik ben erg blij dat er zulke leuke dingen gezegd word over Turkije. :turk: :cheer:
  Veel leesplezier op de site 🙂

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Houd mij op de hoogte van nieuwe reacties. Of abonneer zonder te reageren.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.