Istanbul op vijfde plaats qua wereld toerisme

0
288
Turkije Istanbul Taksim Toerisme
Turkije Istanbul Taksim Toerisme

Metropool Istanbul is gerangschikt als ’s werelds vijfde meest populaire toeristische bestemming in 2012. Een rapport, uitgegeven door Master Card, baseert deze rangschikking op de sterke groei in 2011 op het gebied van bezoekersaantallen en toeristische uitgaven.

De “Global Destination Cities Index” van het credit card bedrijf Master Card, laat zien dat de toeristische groei van İstanbul in de eerste zes maanden van 2012 14,7 procent toegenomen is ten opzichte van dezelfde periode in 2011. De verwachting is dat 11,6 miljoen toeristen Istanbul zullen bezoeken dit seizoen.

De rijke geschiedenis en cultuur van Istanbul worden in het rapport genoemd als redenen voor de snel groeiende populariteit van de stad. Istanbul is volgens Master Card de derde meest populaire toeristische bestemming in Europa, na Londen en Parijs, en de vijfde wereldwijd. Op handelsgebied staat de megastad volgens hen op de zesde plaats wereldwijd, na Hong Kong.

De toeristenbestedingen zullen dit jaar naar verwachting oplopen tot rond de 10,6 miljard dollar, nummer 8 wereldwijd qua toeristische uitgaven per stad.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Houd mij op de hoogte van nieuwe reacties. Of abonneer zonder te reageren.