Maatregelen tegen enorme drukte op Fatih Sultan Mehmet Brug

1
283
Maatregelen tegen enorme drukte op Fatih Sultan Mehmet Brug
Maatregelen tegen enorme drukte op Fatih Sultan Mehmet Brug

De Gouverneur, de gemeente en de politie hebben verschillende maatregelen getroffen om de verkeersdrukte op de Fatih Sultan Mehmet (FSM) Brug enigszins te doen afnemen.

Drie rijstroken op de brug, een van de twee bruggen tussen het Aziatische en Europese gedeelte van Istanbul, zijn momenteel afgesloten voor verkeer in verband met onderhoudswerkzaamheden. De maatregelen zouden aanstaande maandag worden aangekondigd en ingevoerd, wanneer burgemeester Kadir Topbaş terugkeert van zijn vakantie. Het verkeer is echter zo ernstig ontregeld en vastgelopen, dat men heeft besloten om de geplande voorzorgsmaatregelen deze middag al bekend te maken, zodat ze zo snel mogelijk in werking gesteld kunnen worden.

De maatregelen bestaan uit het verhogen van het aantal tolpoortjes; het omleiden van streekbussen tijdens bepaalde uren, meer verkeersleiders op de FSM Brug, het stationeren van ambulances, brandweerwagens en sleepwagens aan het begin en einde van de brug en het plaatsen van mobiele cafetaria en toiletten in de buurt van de FSM Brug.

Veerdiensten van 24 uur per dag

Daarnaast zullen auto veerboten 24 uur per dag worden ingezet, meldt het staatsbedrijf İstanbul Ferry Lines (IDO). De veerboten tussen Harem en Sirkeci zullen vanaf 6 uur ’s ochtends op vrijdag 24 uursdiensten gaan draaien. De auto veerboten vanaf de Europese kant van Istanbul naar Bostanci gaan ook 24 uur per dag varen vanaf vrijdagochtend.

Al sinds 18 juni, ondervond het verkeer ernstige hinder van de renovatie op de brug, die in totaal 3 maanden gaat duren. De doorstroom van het verkeer veranderde echter bijna in een ramp toen er afgelopen maandag nog een rijstrook werd afgesloten.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Houd mij op de hoogte van nieuwe reacties. Of abonneer zonder te reageren.