Istanbul geen gastheer Olympische Spelen 2020

43
1335

Istanbul mag niet de Olympische Spelen in 2020 gaan organiseren. Dat werd zaterdagavond bekendgemaakt door de leden van het Internationaal Olympisch Comité (IOC) in Buenos Aires na spannende stemrondes.

De laatste 3 wereldsteden die grote voorbereidingen troffen om de Olympische Spelen in 2020 te mogen organiseren waren Madrid, Tokio en Istanbul. Deze brachten allemaal hun “bod” uit en onderbouwden deze in diverse presentaties. Na een allerlaatste toelichting van 45 minuten per land en een vragenronde viel na de eerste stemming Madrid af. Tokio en Istanbul kregen hetzelfde aantal stemmen. In de spannende strijd tussen deze twee, ontving Tokio uiteindelijk de meeste stemmen.

43 REACTIES

  1. ik kijk er niet van op, echt absurd dit het was al eens in Tokio gehouden waarom geen kans voor Istanbul komt door de minaretten in Istanbul zeker pffff

  2. Olimpiyatlar kim, Türkiye kim Eniscigim. Bastaki zihniyeti 12 senedir destekleyen bir cogunlugun olduğu ülkeye hiç kimse olimpiyat gibi bir organizasyonu vermez. Bu isler öyle iki bina yapmakla, dört film çekmekte olsaydı Arabistan, İran filan da Olimpiyat yapardı. İlim, sanat ve sporda nal topladıkca, Olimpiyat gibi bir medeniyet alametini 100 yıl daha göremezler.

  3. Jammer, dat vind ik ook. Maar om er nou meteen termen als ‘kortzichtig’ en ‘komt door de minaretten’ e.d. aan te hangen getuigt van onsportiviteit. Niet een onbelangrijk element, me dunkt. Tokio congrats!

  4. Ik vind het een jammer zaak, er is geen sprake van gelijke kansen blijkbaar, in Japan werd dit al eens georganiseerd, nu moet iemand mij eens zeggen of er zoiets ooit in Istanbul organiseert werd.. Schande

  5. Istanbul was genomineerd dus een serieus kandidaat die heeft verloren na een democratische stemming. Gewoon pech dus….net niet gehaald. Niets minder maar ook niet meer….stop dus met vooroordelen anders was er al nooit een nominatie geweest.

  6. als er nou eens wat meer aandacht zou worden geschonken aan sport-(en spelen) op de scholen…(vooral dus ook de staatsscholen waar de meeste kinderen in Turkije opzitten) wie weet komt Turkije dan toch nog eens in aanmerking voor die Olympische…, maar gezien de huidige ontwikkelingen heb ik daar een hard hoofd in..

  7. Momenteel worden er 25 stadiums gebouwd in Turkije, daarnaast word er geinvesteerd in 776 sport faciliteiten en complexen. Dit alles met een waarde van meer dan 4 miljard dollar.

    Dus lilian, verdiep je iets meer in de ontwikkelingen voordat je een hard hoofd in iets krijgt.

  8. Beste Alper, nou dat is fantastish Alper. İk ben benieuwd…enne….ik heb me “wel een beetje” verdiept door 34 jaar in dit land te wonen en 3 kinderen te hebben opgevoed…we wonen hier nu nog steeds ZİE de “ontwikkelingen” dus duidelijk om ons heen. Als al die 25 stadiums en al die 776 sportfaciliteiten nou ook eens voor alle bevolkingsgroepen gebruikt gaan worden, helemaal super, als daar dan eindelijk ook openbare zwembaden bij gaan zijn, waar de kinderen ook nog eens les krijgen in zwemmen,(want zoals je waarschijnlijk wel weet, jij hebt je verdiept, kan een zeer groot deel van de bevolking nog steeds niet zwemmen, en is bang voor water.) En ALS er dan eens een zwembad in een prive school is, wordt hij amper gebruikt, want de kindertjes kunnen kou vatten als ze eruit komen. (heb ik aan de lijve ondervonden, daar heb ik dus geen onderzoek voor hoeven doen.).En in de grote steden zijn wel “sites” waar zwembaden zijn, fantastisch natuurlijk, maar je moet wel genoeg verdienen om in zo’n site een appartement te kunnen kopen of huren) Als de sportsalons in de dorpen nu ook eens wat meer gebruikt zouden worden, door het wat meer te stimuleren er gebruik van te maken en niet de enthousiaste kinderen weg te sturen…omdat de “gorevli” het eigenlijk niet zo ziet zitten, al die schreeuwende kinderen en als er nou eens niet alleen maar les in voetbal en basketbal wordt gegeven, maar ook nog eens wat anders..en het zou helemaal fantastisch zijn als kinderen gestimuleerd zouden worden te fietsen en niet op brommers zonder helm te scheuren, (hier alweer 2 jongens dood sinds gisteren)..als er geinfesteerd zou worden in educatie traffik op de scholen..fietspaden, kost vast geen miljrden $ en zo maar even door, dan zou ik echt blij zijn…
    İk ben benieuwd naar al die complexen met die waarde van 4 miljard $. …

  9. In een land, waar een (getraineerd)onderzoek loopt naar systematische doping door minderjarige subtopsporters, waar de ex-voorzitter van de voetbalclub (veroordeeld voor matchfixing)voorzitter van de Turkse Voetbalfederatie kan worden, waar de prime-minister spreekt over gescheiden olympische zwembaden voor mannen en vrouwen en vindt dat het land topsporters uit andere landen moet importeren om beter te presteren op de OS. Daar horen geen Olympische Spelen te worden gehouden.

  10. @Lillian,

    hoofdreden van het bestaan van die 25 stadiums is dat de familie en goede vrienden van Erdogan die heel toevallig nogal wat bouwbedrijven bezitten wat te doen hadden.
    Dit telt ook voor Gezipark en nu weer de snelweg die ineens perse door Ankara moet bij de ODTU Universiteit.

  11. Spijtig ,spijtig……
    Ik had het verwacht. Bij de opstanden en het neerslaan er van enkele weken terug heb ik tegen mijn echtgenote nog gezegd “er is er daar ieentje die in zijn eigen voet heeft geschoten” en ja ik zit er bonk op.
    Dus die persoon mag zeggen” mia culpa, mia culpa!”Ik heb voor de zoveelste maal mijn eigen volk voor schut gezet.
    Overleg en communicatie is de gouden regel in alle aangelegenheden. Denk nooit “ik ben de sterkste” loontje komt om zijn boontje.

  12. Typisch hoe bepaalde mensen ieder onderwerp toch altijd weer weten te herleiden naar de persoon Erdogan. Gelukkig hebben we wel voldoende psychiaters in Turkije, zodat die mensen eens over hun complexje kunnen gaan praten.

    Er wordt fors geïnvesteerd in stadions en sportfaciliteiten, weer niet goed. Nee, natuurlijk worden die faciliteiten niet voor sporters gebouwd, er zit weer een complot achter uiteraard.
    Azijnzeiken noemen we dat in Holland.

    Maar goed, terug naar de Olympische Spelen. Geen land of stad is er financieel ooit beter van geworden als de Olympische Spelen er werden gehouden. En ook qua prestige is het nog maar de vraag hoe zuiver op de graat de Spelen helemaal zijn. Waar werden de Spelen van 1936 ook alweer gehouden en door wie werden ze ook weer georganiseerd?
    En welk land organiseert straks de Winterspelen, en hoe gingen ze daar ook weer om met de homorechten?
    Het is nog maar de vraag of je wel in dat soort illustere rijtjes thuis wilt horen.

    In 2012 vluchtten Londenaren voor enkele weken uit hun stad om de verkeersinfarcten die de Spelen veroorzaakten te ontlopen.

    In Brazilië braken recent nog rellen uit, waarbij de Olympische Spelen 2016 – en dan met name de kosten ervan – onder andere het onderwerp van dispuut was.

    Jarenlang is je stad een bouwput en worden er miljarden geïnvesteerd in projecten die naderhand niet meer worden gebruikt en waarvan alleen al de kosten van onderhoud niet zijn op te brengen.

    Wees nu maar blij dat Tokyo fijn voor de kosten van de organisatie van dit twijfelachtige evenement mag opdraaien. De Olympische Spelen moet je niet willen in je stad.

  13. Interessante discussie. Men kan eventueel googlen naar de meningen van mensen die inderdaad hun stem mochten uitbrengen. Enige democratie er in is even ver te zoeken als in bepaalde landen hier in de buurt.

    Ik ben het met ego eens in deze, je moet het niet willen. De schulden en problemen die het op leveren doen een land geen goed.

    Toch was het een prestige project van de overheid, dat kan echt niet ontkend worden. Misschien had men het wel verdiend inderdaad maar omdat er zo veel economen al waarschuwden had ik er een hard hoofd in.

    De “blame game” achter af is jammer want nu wordt ineens iedereen de schuld gegeven, van de overheid, demonstranten tot de media.

    Ik wens Tokio veel succes met hun schulden….

  14. @Ego575,

    het is ook een kunst om de huidige regering overal positief te kunnen zien.
    Je spreekt jezelf trouwens nog tegen ook:
    “Jarenlang is je stad een bouwput en worden er miljarden geïnvesteerd in projecten die naderhand niet meer worden gebruikt en waarvan alleen al de kosten van onderhoud niet zijn op te brengen.”

    Gebouwde stadions zullen ooit voor sporters zijn , maar wat moet een club met een stadion van honderden miljoenen euros als ze zelf als een goed stadion hebben?
    En zo kun je nog veel verder kijken, het is voornamelijk bouwen om te bouwen, asfalteren om de dure asfaltkilometers te kunnen declareren.

    Enige wat wel klopt in je verhaal is dat olympische spelen een onzin ding zijn .

  15. indien het wel zou zijn geweest, dan was het te hopen dat het anders zou zijn verlopen dan de zomerspelen 2013 in Mersin.
    waar de werkzaamheden behoorlijk achter lagen op planning en met met een niet afgerond project aanving met de zomerspelen.
    en daarna: niets meer.
    reinste geldverspilling, ik snap niet dat men voor Olympische spelen kan zijn, daar het elke natie vele miljarden verlies geeft.
    de turkse regering denkt ook met dit project, prestige gaat boven welzijn van het volk.

  16. @antonieq

    Uit mijn reactie is u wellicht reeds opgevallen dat ik het mbt dit onderwerp voor de verandering een keer NIET eens ben met de regering?

    Ik spreek mijzelf NIET tegen.
    In de 2e alinea van mijn betoog verwijs ik naar de vele sportfaciliteiten die door het hele land in vele verschillende steden worden gebouwd en los staan van de Spelen.
    In de 6e alinea verwijs ik naar de projecten die specifiek alleen voor de Spelen worden gebouwd.
    De eerste zullen wel worden gebruikt en zijn geen weggegooid geld. De laatste zijn dat wel.

  17. indien jullie,voorstanders, weten hoeveel geld ermee in de Middellandsezee gegooid wordt, zijn jullie dan nog steeds voor de Lympische Spelen in Turkije?
    Een vooraf geprognotiseerd verlies van minimaal 50.000.000 euro!!!!!!!!!
    En zoals bij al die internationale happenings, is het ook hier: een kleine groep profiteert van het grote geld, maar een grote groep draait op voor de verliezen.

  18. @Borus,

    de enige voorstanders voor een project als Olympische Spelen zijn bedrijven die er financieel beter van worden hoe het resultaat ook zijn mag.
    Dus, die bedrijven maakt het niet uit dat er miljarden besteed wordt aan gebouwen en infra structuur die maar een paar weken gebruikt gaan worden als zij maar de miljoenen op hun bankrekening gaan zien.
    En aangezien zulke bedrijven vaak de ” macht” hebben om de politiek te beinvloeden, vaak is het ook nog eens een samenwerkingsverband, worden er een soort van automatisch meer mensen voorstander.
    Een erg grote groep heb je niet nodig om een project of wet door te drukken.

  19. Blij toe dat het hıer nıet gehouden wordt het verkeer staat zo al elke dag stil. Verder de schulden dıe het met zıch mee zal brengen laat een ander land dıe maar dragen bovendıen zelfs als er het gedoe met taksım en de syrıe crısıs nıet was geweest en er een goede verkeersstroom was dan nog had het ons nıet gegund geweest. Een land waar het overgrote deel van de mensen moslım zıjn maakt geen schıjn van kans

  20. @Amine,

    de toewijzing van de Olympische Spelen heeft totaal niet met geloof te maken, maar alleen maar met GELD !

    Waarom zouden anders de WK voetbal aan Quatar gegeven zijn.
    Hoeveel WK´s zijn er ondertussen al wel in Istanbul gehouden ?

  21. daar ben ık het nıet mee eens. Noem me eens een ıslamıtısch land dat gastheer geweest ıs van de spelen? bespaar je de moeıte dıe zıjn er nıet. Geld speelt een belangrıjke rol maar het feıt dat een land ıslamıtısch ıs of ıslamıtıscher wordt telt zeker ook mee en moet nıet als och bestaat nıet van tafel geveegd worden. Ik ben overıgens blıj toe dat ze het hıer nıet houden

  22. Heb toch even gekeken maar ook in Afrika is er nog nooit een land als olympisch gastheer geweest.
    Zou dit dan met geld te maken hebben of zouden diegenen die olympische spelen toekennen misschien iets tegen donkere mensen hebben :huh:

  23. @antonieq

    Klopt als een bus. De toewijzing de olympische spelen, het WK voetbal en Eurovision song contest worden allemaal toegewezen aan de grootste bieder onder tafel. Achter heeft Blatter spijt.. Maargoed, het geld is binnen.

    Frankrijk heeft het goed begrepen met Tour de FRANCE 😀

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Captcha verification failed!
Captcha gebruikersscore mislukt. Gelieve ons te contacteren!