dinsdag 1 december 2020
Home Nieuws Istanbul gaat ecologische bruggen bouwen voor wilde dieren

Istanbul gaat ecologische bruggen bouwen voor wilde dieren

7
796
Istanbul gaat ecologische bruggen bouwen voor wilde dieren
Istanbul gaat ecologische bruggen bouwen voor wilde dieren

Om schade aan de natuur in Istanbul te beperken bij de bouw van een derde brug over de Bosporus zijn diverse projecten gelanceerd. Een van deze projecten omvat het plaatsen van een aantal ecologische bruggen over snelwegen waardoor wilde dieren zonder hinder naar de overkant kunnen.

Niet iedereen is even blij met de komst van een derde brug over de Bosporus in Istanbul. Veel mensen zijn tegen de bouw omdat diverse stukken bos plaats zal moet maken voor snelweg. De voorzitter van Land- & Bosbouw Osman Kahveci heeft bekend gemaakt dat er diverse projecten zijn ontwikkeld om de schade aan de natuur zo beperkt mogelijk te houden. Het plaatsen van Ecologische bruggen zal ervoor moeten zorgen dat wilde dieren geen last hebben van het verkeer en veilig over kunnen steken. Tevens zullen er op andere plaatsten juist weer veel nieuwe bomen geplant gaan worden.

In veel Europese steden bevinden zich al Ecologische bruggen. Uit ervaring blijkt dat deze zeker een positieve invloed hebben en dat dieren er ook echt gebruik van maken. In Turkije zijn deze natuurvriendelijke bruggen ook al te vinden in Mersin.

7 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Houd mij op de hoogte van nieuwe reacties. Of abonneer zonder te reageren.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.