Home Nieuws Istanbul en Antalya best bezocht door toeristen in 2012

Istanbul en Antalya best bezocht door toeristen in 2012

0
540
Antalya Strand

Istanbul, de grootste stad van Turkije, en Antalya, het hart van zon-en-zee toerisme trekken zo’n 80 procent van de toeristen naar Turkije. Dit ondanks voortdurende inspanningen om andere bestemmingen te promoten bij de toerist.

Naar Istanbul kwamen er meer dan 9 miljoen toeristen vorig jaar, een toename van 16 procent in vergelijking met 2011. Antalya ontving meer dan 10 miljoen toeristen, een daling van 1,6 procent ten opzichte van 2011. De twee steden waren goed voor ontvangst van bijna 20 miljoen van de in totaal ongeveer 25 miljoen buitenlandse toeristen dat Turkije bezocht.

De meeste toeristen kwamen uit Duitsland, zowel in Istanbul (1,7 miljoen) als in Antalya (2,6 miljoen), gevolgd door Russen en Amerikanen.

Verbreden toerisme blijkt niet gemakkelijk

Het Ministerie van Toerisme en brancheorganisaties hebben moeite om het conventionele-, religieuze- en zorgtoerisme te verbreden. Dit is nodig om risico’s in de sector beter te verdelen en de bronnen van inkomsten duurzaam te houden.

Het is geen nieuws dat het all-inclusive systeem van hotels in Antalya een van de belangrijkste toeristentrekkers is. Het systeem vermindert weliswaar de vakantiekosten voor toeristen, maar het verlaagd ook de inkomsten van lokale horecaondernemers en winkeliers. Turkije heeft toeristen nodig die geld uitgeven buiten het hotel. De gemiddelde uitgaven daalden in 2012 met 3 tot 6 procent.

Herkomst van de toerist; forse toename Arabieren

Toeristen in Istanbul komen uit diverse landen, waaronder Duitsland, Rusland, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Italië, Iran, Nederland, Irak, Libië, Azerbeidzjan, Spanje, Oekraïne, Japan en Saoedi-Arabië. Bezoekers uit Arabische landen toonden in 2012 meer interesse in Istanbul. 1,3 miljoen Arabieren bezochten de stad, een stijging van maar liefst 54 procent.

In Antalya kwamen de toeristen afgelopen jaar ook weer uit een breed scala aan landen zoals Duitsland, Rusland, het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Azerbeidzjan, Kroatië, Spanje, Japan, Letland, Moldavië, Noorwegen, Oezbekistan, Slovenië, Turkmenistan, Australië, Finland, Iran, Italië , IJsland, Turks Cyprus, Canada, Kirgizië, Polen, Slovenië, Syrië en Griekenland.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Houd mij op de hoogte van nieuwe reacties. Of abonneer zonder te reageren.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.