“Istanbul en Ankara onder de 16 belangrijkste wereldsteden”

7
1147
Istanbul stad
Istanbul stad

Foreign Policy, een tweemaandelijks Amerikaans tijdschrift, noemde de Turkse grote steden Istanbul en Ankara in de top 16 van wereldwijde steden die men niet uit het oog moet verliezen.

In het Amerikaanse tijdschrift komen issues op het gebied van buitenlands beleid aan bod. Dit tijdschrift heeft Istanbul en Ankara op de 4e plaats gezet als het gaat om strategisch belangrijke steden; de zogenaamde lijst met de naam “16 Global Cities to Watch”.

De Amerikaanse steden Washington, New York en Chicago stonden bovenaan de lijst met wereldwijde belangrijkste steden, gepubliceerd door Foreign Policy en met beaming van experts van Harvard Universiteit en Colombia Universiteit.
De Turkse steden Istanbul en Ankara komen net na Beijing, Hong Kong, Berlijn en Frankfurt, op de vierde rang.

Istanbul, geïllustreerd door een foto met de beroemde Galata Toren, wordt beschreven als de spil op een kruispunt met een rijke keizerlijke cultuur en grote kennis over hoe dergelijke kruispunten geregeerd moeten worden.

Foreign Policy zei ook dat Ankara en Istanbul snel een belangrijk beleid aan het krijgen zijn dat deze steden met de hele wereld verbindt.

7 REACTIES

  1. I’m listening to Istanbul, intent, my eyes closed;
    At first there blows a gentle breeze
    And the leaves on the trees
    Softly flutter or sway;
    Out there, far away,
    The bells of water carriers incessantly ring;
    I’m listening to Istanbul, intent, my eyes closed.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Captcha verification failed!
Captcha gebruikersscore mislukt. Gelieve ons te contacteren!