Internationaal Kinderfeestdag in Veendam

0
1045
Internationaal Kinderfeestdag in Veendam
Internationaal Kinderfeestdag in Veendam

Zaterdag werd in Turk Der, het verenginggebouw van de Turkse gemeenschap in Veendam het Internationaal Kinderfeest gevierd.

23 april is een Kinderfeestdag, dat oorspronkelijk gevierd wordt in Turkije. Eerst was het een Nationale Kinderfeestdag, aangekondigd door Atatürk, oprichter van de Turkse republiek. In 1979 werd het kinderfeest door UNESCO uitgeroepen tot Internationale Kinderfeestdag. Tegenwoordig wordt het in heel veel landen gevierd. Dus ook in heel veel plaatsen in Nederland.

De middag in Veendam begon om 13 uur met een toespraak door de voorzitter Omar Maras. Hij sprak in een kort openingswoord de 150 kinderen die met hun ouders op het feest waren afgekomen toe. Daarna was het de beurt aan Hero Tolsma van de Rabobank. Hij zei o.a. dat de kinderen de toekomst van ons land zijn en dat deze Kinderfeestdag een mooie traditie is die jaarlijks gevierd moet worden en installeerde vervolgens Beste en Tessa als burgemeester. In die hoedanigheid mochten de dames de middag presenteren die begon met een playback / breakdance show. Op het podium in Turk Der waren optredens van o.a. Eray, Onur, Eylul en Michelle. Op het programma naast Michel Jackson en Sinan Yilmaz, natuurlijk heel veel liedjes van K3. Beste en Marjolein durfden zelfs het nummer Halleluja live te zingen. Beste in het Engels en Marjolein in het Nederlands.

Na de show was er voor de kinderen een lekker ijsje en vertrok iedereen vervolgens naar de nieuwe gymzaal in Noord waar Circus Fantastini een geweldige voorstelling gaf. De kinderen zaten allemaal geboeid te kijken en de volwassenen niet minder. Na de voorstelling was het de beurt aan de kinderen om zelf nog even te oefenen op de éénwieler en te lopen op een bal.

Terug in Turk Der kregen de kinderen allemaal een presentje, een traditie tijdens Kinderfeestdag. Buiten stond inmiddels de barbecue overuren te maken. De broodje kofte en kebab vonden hun weg al snel naar de hongerige magen van jong en oud.

De organisatie is een samenwerking van meerdere partijen die actief zijn in Noord zoals de scholen, culturele vereniging Turk Der, buurthuis Noord West, het beheerteam en welzijninstellng Compaen. De Kinderfeestdag begint in Veendam uit te groeien tot een jaarlijkse traditie waar ook steeds meer kinderen van andere culturen aan deelnemen.

23 Nisan
23 Nisan

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Captcha verification failed!
Captcha gebruikersscore mislukt. Gelieve ons te contacteren!