Internationaal centrum voor creatieve schrijvers in Seferihisar

0
912

Binnenkort opent er een internationaal centrum voor creatieve schrijvers in Seferihisar, Izmir. Het centrum wordt opgestart met de steun van een van de beroemdste universiteiten ter wereld.

Het centrum, dat van plan is om bekende schrijvers uit de hele wereld als gast te ontvangen, wil volgens ambtenaren wereldbekend worden en een plaats veroveren op het gebied van scenario’s en tekstauteurschap.

Docent Professor Yavuz Demir van de Faculteit Onderwijs aan de Ondokuz Mayis Universiteit, zei dat hij een project heeft voorbereid om het centrum in Turkije te openen. Ondertussen gaf hij les op de Oxford Universiteit en lukte het hem om de legendarische Britse instelling, evenals de Amerikaanse Ferris University, over te halen om deel te nemen aan het project.

Demir heeft gezegd dat ook de universiteiten Stanford en New York onderdeel worden van het project. “Vooraanstaande universiteiten over de hele wereld hebben vaak een afdeling creatief schrijven,” aldus Demir.

“In deze vorm, zal dit centrum de eerste zijn. Vertegenwoordigers van drie universiteiten zullen op 30 november een protocol ondertekenen met burgemeester van Seferihisar, Tunç Soyer. Na de toewijzing van ruimte, zal de bouw van het centrum waarschijnlijk van start gaan in de eerste maanden van het nieuwe jaar. Er zal een huis komen voor schrijvers en kleine vergaderzalen”.

“De cursussen zullen niet alleen worden gehouden in het centrum maar ook in archeologische opgravingsgebieden in de oude stad Teos en in verschillende baaien.
Docenten van de aangesloten universiteiten, schrijvers en studenten zullen naar het centrum komen. Ook zullen er conferenties en workshops worden georganiseerd,” zei hij.

Bron: hurriyetdailynews.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Captcha verification failed!
Captcha gebruikersscore mislukt. Gelieve ons te contacteren!