Home Nieuws Ingenieurs tonen trots Turkse auto op Autoshow van Genève

Ingenieurs tonen trots Turkse auto op Autoshow van Genève

3
883
Turkse Karsan V1 op Autoshow Geneve Zwitserland
Turkse Karsan V1 op Autoshow Geneve Zwitserland

Alle investeringen die gedaan zijn in de automobielsector van Turkije beginnen nu zijn vruchten af te werpen. Turkse ingenieurs toonden onder andere trots hun Karsan V1 model op de wereldbekede autoshow van 2012 in de Salon van Genève, Zwitserland.

Volgens planning zal de 100% in Turkije gebouwde auto in 2014 de openbare weg op kunnen. De productie zal naar verwachting rond de 20.000 stuks per jaar liggen.

Karsan produceert momenteel al een breed assortiment aan auto’s voor Europese bedrijven zoals Renault, Citroen, Peugeot en Hyundai. Deze worden onder andere gebouwd in een enorme fabriek in Bursa.

De Karsan V1 werd eerder als conceptmodel ontwikkeld waarbij deze ingezet zou gaan worden als taxi in de Amerikaanse miljoenenstad New York. Helaas werd deze strijd niet gewonnen door Karsan, maar eindigden ze wel succesvol in de Top 3.

Op de autobeurs in Genève waren ook andere Turkse bedrijven aanwezig waaronder Ford-Otosan met een concept Ford Transit, ook Hyundai-Assan was van de partij met een nieuwe Hyundai i20. Daarnaast stond Oyak-Renault op de beurs met een gloednieuwe Megane Hatchback.

Hyundai-Assan's Hyundai i20
Hyundai-Assan's Hyundai i20

Meer info: http://www.karsan.com.tr/

3 REACTIES

  1. Haha, een concept Ford Transit. Doet me denken aan 20-30 jaar geleden toen alle Turken naar hun thuisland afreisden in vol- en hoog opgepakte Ford Transits. Door ons werden deze dan ook liefkozend Ford Ankara genoemd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Houd mij op de hoogte van nieuwe reacties. Of abonneer zonder te reageren.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.