Ineens heb je het; je wordt Imam!

16
689

Binnen nu en drie jaar kun je in België een opleiding volgen tot Imam. De universiteiten van onze zuider-buren staan open voor de nieuwe opleiding.

Vorige week werden de eerste ideeën voor de nieuwe opleiding tot Imam besproken. Of het een Bachelor of een Master studie wordt, daar is men het nog niet over eens, maar de Vlaamse Minister van Onderwijs Pascal Smet heeft al wel een werkgroep aangesteld die de details van de opleiding vorm zal geven.

Doel van de Imam studie is om moslims die in het westen zijn opgegroeid, en dus weten en begrijpen wat zich afspeelt in het hedendaagse België, de mogelijkheid te bieden om de studie ook in een westers land te volgen.

In het middelbaar onderwijs in België zullen waarschijnlijk de komende jaren ook meer lesuren gewijd worden aan het Islamitische geloof.

Leest het volledige artikel op: http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=7K3LPCU1

16 REACTIES

 1. geloof is oorlog………helaas…… en vooral in de moslimlanden…..daar is respect ver te zoeken!!!!!! noem de landen maar op!!!!!!!!!!

 2. vincent je zegt oorlog in de moslimlanden ben je daar zeker van, kijk éérst wie de opstokers zijn.kijk naar amerika,britten fransen moet ik nog opnoemen wat hebben die in godsnaam te zoeken in irak,afganistan enz…
  is dat respect hebben!! de moslims moesten dat eens doen in heel europa eens zien hoe ze dan zullen reageren en jij spreek over respect kom man,kijk over heel de wereld naar de moslimlanden en kijk wie er allemaal tussen zit dan hoop ik dat je het zult begrijpen.

 3. Noem maar op @Vincent idd begin eerst maar met Ierland en Engeland… Amerika en Israel… dit zijn toch grootste voorbeelden TOCH..!!!!!!!!!!!

 4. @ottoman dynasty

  de nederlanders zijn niet jaloers,ze willen gewoon hun nederlandse indentiteit bewaren in nederland,wat ik normaal vindt

  dus imams past niet in europa
  je weet toch dat de katholieke kerk niet is erkent in turkije he?omdat de turken hun identiteit niet willen prijs geven

 5. ottoman dynasty wat je verzend hebt is niet mooi,we moeten niet beginnen anderen te beledigen beetje repect ja vergeet niet dat je in Nederland of europa woont.over kinderverkrachters die heb je overal ok. lutfen cok ayip ediyorsun,yazdigina dikkat et cok ileri gidiyor bunu kimse kabul etmez.efendi olalim,saygilarimla

 6. @ Vincent
  Ken jij de moslimlanden dan? Of spreek je je “mening” uit de Westerse krantenberichten (die anti-islamitisch zijn) ?
  Is men hier in NL dan zo respectvol? In Europa?
  Je blaast wat uit met je uitroeptekens zonder een seconde na te denken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Captcha verification failed!
Captcha gebruikersscore mislukt. Gelieve ons te contacteren!