Home Nieuws IETT gaat academie oprichten voor buschauffeurs

IETT gaat academie oprichten voor buschauffeurs

9
414

Als onderdeel van een project om de verkeersveiligheid in Istanbul te verbeteren zullen buschauffeurs in de metropool een speciaal trainingsprogramma moeten doorlopen.

De İETT, die het openbaar vervoer in Istanbul  verzorgd, gaat een academie oprichten waar zo’n 5000 chauffeurs een speciale opleiding krijgen. Daarnaast worden er trainingen gedaan in diverse computergestuurde simulatievoertuigen.

http://www.iett.gov.tr

9 REACTIES

 1. werd haast tijd alhoewel als ze gewoon al de verkeersregels zouden naleven zou het al veel helpen anderzıjds dat geld zowat voor heel Istanbul

 2. Volgens mij zijn er bijna geen betere chauffeurs te vinden dan die in Turkije.
  Verkeersprobleem lijkt me eerder bij de gewone automobilist die na anderhalve les een rijbewijs krijgt en dan zonder enig benul door een megapool als Istanbul probeert te komen.

 3. Goed idee maar dit zou voor alle chauffeurs moeten. Dus ook de gewone “man”. Het is idd ongelooflijk hoe men hier een rijbewijs krijgt. Betere rijlessen en verkeersregels naleven!

 4. Over het algemeen heb ik niets te klagen over het rijgedrag van Turkse (lijn)bus chauffeurs. Waar ik me wel dood aan erg zijn de chauffeurs van de Dolmussen….. die zouden een heropvoeding in het verkeer moeten hebben

 5. Precies wat je zegt Hans.
  Ik kan bijvoorbeeld de keren niet meer op een hand tellen dat ik in een bus door de stad reed en een dolmus die bus afsneed omdat de chauffeur ergens aan de wegkant iemand een hand op zag steken.

  Op zich is het nog best een prestatie om en op de weg te letten, en te bellen, en te roken, en met de radio te spelen, en van mensen ritgeld aannemen en wisselgeld terug geven , en te converseren met vrienden/bekenden die meerijden. :mrgreen:

 6. Wat baat het mensen op te leiden als ze na hun opleiding brandhout maken na de cursus. Dit is voor alle chauffeurs in gans Turkije zo. Ze modderen maar wat aan, brengen andere bestuurders in gevaarlijke verkeerssituaties en beseffen zelf niet wat ze verkeerd doen. Ze doen wat hun best uitkomt zolang zij maar hun rijgedrag kunnen door drukken in het verkeer.
  Het rijgedrag van de Turkse chauffeurs is misschien op te lossen als de politie zijn werk eens doet zoals het hoort. Dus geen vriendjespolitiek meer toepassen.
  Zwier elke overtreder op de bon . Doe de overtreder fors betalen. Het probleem is natuurlijk dat de politie wel zelf moet weten welk rijgedrag een overtreding is van de wet en wat niet. Soms denk ik dat de politie zelf niet weet wat het correcte rijgedrag houd.
  In plaats van die stomme soaps op tv, mensen laten zien wat een overtreding is, welke verkeersreglementen er zijn , en hoe men het verkeersreglementen moet toepassen.
  De rijscholen eens deftig onder handen nemen en alle huidige instructeurs een test laten aflegen. 99% van de rijinstructeurs kennen zelf het verkeersreglementen niet en weten zich niet te gedragen in het verkeer. Hoe moeten zij dan mensen opleiden die later een wagen in het verkeer moeten brengen? De harde geldelijke aanpak is blijkbaar het enige dat eventueel zou kunnen helpen. :worship:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Houd mij op de hoogte van nieuwe reacties. Of abonneer zonder te reageren.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.