Hotels in Antalya zitten deze zomer weer 100% vol

0
3084
Foto Vitaliy Zamedyanskiy on Unsplash

Burhan Sili, voorzitter van de Alanya Touristic Hoteliers Association (ALTID), waarschuwde dat “Burgers die in juli op vakantie willen gaan, zeker moeten reserveren. Ook moeten vakantiegangers goed op letten dat ze alleen maar boeken via betrouwbare websites.”

Iedereen wil weer massaal op vakantie

Met het begin van de schoolvakanties en de afronding van de examens is er geen belemmering voor binnenlandse toeristen om hun vakantieplannen te realiseren. Gezinnen stroomden massaal naar hotels om te ontsnappen aan de stress van het dagelijks leven die zij het hele jaar door ervaren.

Burhan Sili, raadslid van bestuur van de Turkish Tourism Promotion and Development Agency (TGA), de Turkish Hoteliers Federation (TÜROFED) en voorzitter van de Alanya Touristic Operators Association (ALTID), verklaarde dat toeristen in eigen land zo ontzettend verlangen naar een vakantie na de pandemie. De wens om op vakantie te gaan bereikte een hoogtepunt. Binnenlandse toeristen zullen de negatieve gevolgen en ervaringen met betrekking tot de pandemie even kunnen vergeten of achter zich laten.

Hotels zitten deze zomer weer helemaal vol

Sili onderstreepte dat de reserveringsmogelijkheden voor juli beginnen op te raken: “Hoewel niet alle hotels in juni vol zijn, zullen de hotels in de vakantieregio’s in juli een bezettingsgraad van 100 procent bereiken. Momenteel is het, met het aantal reserveringen voor de komende maand, moeilijk geworden om een beschikbare accommodatie te vinden. Burgers die via internetsites reserveren, moeten er bovendien beslist op letten dat zij voor betrouwbare sites kiezen.

Buitenlandse toeristen weten Turkije weer te vinden

Sili benadrukte dat ook de vraag van buitenlandse gasten die naar Turkije willen komen hoger is in vergelijking met de pre-pandemische periode, en zei: “Vooral de reserveringen vanuit het Verenigd Koninkrijk en Europa stijgen aanzienlijk. De koplopers met boeken zijn Engeland, Duitsland, Polen en Nederland. Ook het aantal Aziatische en Amerikaanse toeristen, dat de voorgaande jaren ons land minder bezocht voor hun vakantie, zijn weer gestegen.

Aantal geschatte toeristen voor 2022 wordt overschreden

Sili haalt aan dat de toeristische doelstelling van het ministerie van Cultuur en Toerisme voor 2022, 42 miljoen toeristen en 35 miljard dollar is, en zei: ‘Dit doel lijkt overschreden te worden. Turkije’s toeristische diversiteit wordt geadverteerd in 200 landen over de hele wereld en dit zal worden voortgezet’.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Captcha verification failed!
Captcha gebruikersscore mislukt. Gelieve ons te contacteren!