Hollands Diep brengt een ándere Sinterklaas

1
802
Hollands Diep brengt een ándere Sinterklaas
Hollands Diep brengt een ándere Sinterklaas

Muziektheater Hollands Diep brengt in november de muziektheaterproductie Sint Nicolaas Leeft! Het is een combinatie van nieuwe Sinterklaasmuziek van Evrim Demirel en de Sint Nicolaas Cantate van Benjamin Britten. Jean-Léon Klostermann vertolkt de Sint.

Hollands Diep werkt voor deze productie samen met de Laurenscantorij uit Rotterdam. In de voorstelling wordt het klassieke Hollandse verhaal van Sinterklaas verbonden met zijn legendarische geschiedenis, die eeuwen geleden aan de kust van het huidige Turkije begon.

In dat kader is de Turkse componist Evrimi Demirel gevraagd om bekende Sinterklaasliedjes te bewerken tot een theatrale suite. Zijn werk wordt gevolgd door de Sint Nicolaas Cantate van Britten, een cantate met vrolijke en ontroerende wonderverhalen over Nicolaas. Het is voor het eerst dat de cantate volledig geënsceneerd en in het Nederlands uitgevoerd wordt.

Sint Niccolaas Leeft! gaat op vrijdag 11 november in première in de Wilhelminakerk in Dordrecht. De voorstelling is daar ook op 12 en 18 november te zien. Daarna volgen optredens in de Grote Kerk in Goes (19 november) en de Laurenskerk in Rotterdam (25 en 26 november).

Zie voor meer informatie de website: http://www.hldiep.nl/nl/voorstellingen/sint_nicolaas_leeft

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Captcha verification failed!
Captcha gebruikersscore mislukt. Gelieve ons te contacteren!