Home Nieuws Historische herenhuizen Amasya krijgen een toeristisch doel

Historische herenhuizen Amasya krijgen een toeristisch doel

4
885
Historische herenhuizen Amasya krijgen een toeristisch doel
Historische herenhuizen Amasya krijgen een toeristisch doel

In Amasya zijn veel historische herenhuizen te vinden, zo ook in het gedeelte Yeşilırmak. Sommige van deze indrukwekkende gebouwen zullen de komende tijd worden verbouwd tot hotels en pensions. Een goede zet om in te spelen op het toerisme.

Amasya is een provincie in het binnenland van Turkije, gelegen op 125 kilometer zuidwaarts van de Zwarte Zee stad Samsun. De gelijknamige hoofdstad Amasya telt een groot aantal historische bezienswaardigheden. Het is een populaire bestemming voor toeristen als uitstapje tijdens een reis langs de Zwarte Zee of langs het Anatolische gedeelte van het Pontisch Gebergte.

Turkije’s culturele en natuurlijke rijkdommen spelen een belangrijke rol in de bevordering van het toerisme. Er wordt voortdurend onderzoek gedaan naar verschillende manieren om toeristen aan te blijven trekken. Een van de laatste besluiten in dit verband is om enkele historische herenhuizen in het gedeelte Yeşilırmak om te bouwen tot hotels.

Met dit besluit wordt beantwoord aan de behoeften van de vele toeristen die elke dag Amasya bezoeken, zo laat de studie zien die voorafgaand aan het besluit werd gedaan. Jaar in jaar uit komen toeristen van over de hele wereld “de vorsten stad” Amasya bewonderen. De herenhuizen van bijna 200 jaar oud, zijn heel gunstig gelegen, precies tussen Yeşilırmak en de Pontische Koningsgraven.

4 REACTIES

  1. Die herenhuizen zijn grotendeels al gerestaureerd en het ziet er prachtig uit!! Leuke restaurants en hotels! Cant wait to go again!!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Captcha verification failed!
Captcha gebruikersscore mislukt. Gelieve ons te contacteren!