Home Nieuws Hilton lanceert goedkope hotelketen in Turkije

Hilton lanceert goedkope hotelketen in Turkije

2
322

Hilton Worldwide heeft plannen aangekondigd om de hotelmarkt in Turkije beter te gaan vertegenwoordigen, door middel van een nieuw hotelmerk genaamd Hampton by Hilton.

Het bedrijf heeft overeenkomsten gesloten voor vier Hampton by Hilton hotels en er zijn onderhandelingen bezig voor nog twee andere projecten. “Turkije is een krachtig en groeiend land, dat heeft onze beslissing aangemoedigd,” zei Michael Collini donderdag in een persconferentie. Hij is Hilton’s vice-president voor ontwikkeling in Turkije, Rusland en Oost-Europa. Op dit moment is er nog een kloof wat betreft economische hotels in Turkije, voegde hij eraan toe.

De vier Hampton by Hilton hotels worden gebouwd in de wijk Kayaşehir in Istanbul, Çorlu inTekirdağ, in de Zwarte Zee provincie Rize en de zuidoostelijke provincie Gaziantep. Waarschijnlijk zal het bedrijf nog twee Hampton by Hilton hotels in Bursa en Ordu bouwen, heeft Collini gezegd, eraan toevoegend dat het bedrijf dus zes goedkopere hotels “up and running” wil hebben aan het eind van het jaar. “Hampton by Hilton zal een goedkopere accommodatiemogelijkheid bieden en voldoen aan alle business en leisure eisen van de Turkse gasten.

Het merk heeft een lange geschiedenis in de Verenigde Staten en er zijn in totaal 1800 vestigingen wereldwijd. Er zijn momenteel 17 Hilton Worldwide hotels in Turkije, en dit aantal zal voor het einde van 2011 worden verdubbeld volgens Collini.

Hilton streeft er ook naar om het luxe merk Waldorf Astoria Hotels & Resorts in Turkije te introduceren, maar dit is op de korte termijn nog niet mogelijk.

Istanbul’s Hampton by Hilton zal worden geopend in augustus 2012, volgens Acun Uyar, de algemeen directeur van Makro İnşaat, het bedrijf dat het hotel bouwt. Uyar zei dat er 25 miljoen dollar geïnvesteerd is in het hotel, dat een totaal van 144 kamers zal krijgen.

2 REACTIES

  1. Als het maar niet weer een all-inclusive formule is en wordt dan kunnen de lokale winkeltjes en restaurants e.d. in de buurt van deze hotels wel hun deuren sluiten 🙁

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Houd mij op de hoogte van nieuwe reacties. Of abonneer zonder te reageren.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.