Kasteel van Ortahisar weer open

0
161

Het is een apart kasteel, eigenlijk meer een kenmerkende schoorsteengrot midden in het platte landschap van Ortahisar in Cappadocië, maar dan anders. De normaal ronde lijnen van een schoorsteengrot zijn hier verschillend. De tijd heeft flink zijn tol geëist en het grote rotsblok ziet er dan ook gehavend uit. 

In de straten eromheen en het pleintje er voor zijn veel kleine bazaartjes, waar vooral het aantal notenverkopers opvalt. In deze omgeving kan je lekker op een terrasje een drankje drinken of een antiek huis bezoeken. Maar het kasteel van Ortahisar, was al zes jaar niet meer toegankelijk voor publiek.

Na twee lange jaren van onderzoek door de Middle East Technical University (ÖDTU) is het kasteel weer klaar voor bezoek. De scheuren in het gebouw zijn opgevuld met een cementachtige substantie en weer helemaal veilig verklaard om te betreden.

De toerbussen waren het dorp nooit vergeten; het is vaak een stop voor de lunch waarna er ruim de mogelijkheid is om in het dorp rond te lopen. Tot nu toe bleven de toeristen vaak hun foto’s voor het rotsblok nemen, maar nu is het dan ook weer mogelijk om de vergezichten vanuit het kasteel vast te leggen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Houd mij op de hoogte van nieuwe reacties. Of abonneer zonder te reageren.