Handel in namaakproducten floreert door internet

0
793

Handelaren in namaakproducten concentreren zich steeds meer op de verkoop aan particulieren via internet in plaats van bulkverzendingen aan tussenhandelaren. Ze lopen hierdoor minder risico dat een partij wordt onderschept. Dit staat in een verslag van de Europese Commissie.

Driekwart van de illegale producten die in 2009 door Europese douane-ambtenaren is onderschept werd verzonden via de post of door de lucht. Dit wijst er op dat de verkoop van illegale items via internet is gestegen.

Opvallend is dat het niet langer alleen traditionele luxe artikelen zoals horloges en tassen zijn die nagemaakt worden. Douane-ambtenaren zagen juist een toename in de levering van illegale pruiken, make-up, schoenen en ontkrullingsmiddelen, met name in Ierland en het Verenigd Koninkrijk.

In Egypte onderschepte de douane de meeste illegale handel in speelgoed, terwijl bijna 75 procent van de illegale medische producten afkomstig is uit de Verenigde Arabische Emiraten.

De meeste voedingsmiddelen en alcohol die de EU illegaal binnenkomen komen uit Turkije. Daarnaast staan veel Turkse badplaatsen bekend als shopping walhalla’s voor de vakantiegangers die op zoek zijn naar kwalitatief goede “merkkleding” voor spotprijzen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Captcha verification failed!
Captcha gebruikersscore mislukt. Gelieve ons te contacteren!