donderdag 3 december 2020
Home Nieuws Grote ontdekking bij recente opgravingen in Antiochië

Grote ontdekking bij recente opgravingen in Antiochië

4
310

Bij een recente opgraving in de oude Pisidiaanse stad Antiochië (Zuid-Turkije) zijn de ruïnes van een Byzantijns landhuis en een Romeinse villa ontdekt.

De huizen werden ontdekt in een heuvel die bekend staat als Vicus Aedilicus. Archeologen die de aanwezige muurschilderingen in beide ruïnes ontdekten, zeggen dat deze van hoge kwaliteit zijn. Ze kunnen volgens hen alleen vergeleken worden met de kwaliteit van de schilderingen die gevonden zijn in Rome en Pompeii. De opgraving is inmiddels bijna voltooid en wordt uitgevoerd door de afdeling Archeologie van de Süleyman Demirel Universiteit.

De universiteit denkt dat het herenhuis eigendom is geweest van een paus, want er was een kerk aanwezig in het complex. Daarnaast zijn er ook sterke aanwijzingen dat het huis dateert uit de Hellenistische periode, gezien het aantal fresco’s en mozaïeken.

Verder gaf een van de professoren van de universiteit aan dat de vondst van de Romeinse villa een belangrijke bijdrage levert aan een betere documentatie van die periode van de stad. Het verteld ons onder andere meer over de kunstgeschiedenis van die tijd. Veel kleuren, waaronder blauw, oranje, rood en geel, werden gebruikt in de muurschilderingen van de villa.

Uit onderzoek is gebleken dat slechts een klein deel van de keramiek gebruikt bij de bouw van de Romeinse villa is geïmporteerd. De opgraving zal waarschijnlijk 15 september van dit jaar voltooid zijn.

4 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Houd mij op de hoogte van nieuwe reacties. Of abonneer zonder te reageren.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.